CS:GO
English version

Dreamhack: Fifflaren kommer att casta DH Winter

av Björn Ehrnberg
Robin ”Fifflaren” Johansson.

På måndagen gjorde Robin ”Fifflaren” Johansson ett inhopp som expert tillsammans med RoomOnFire.
Och dagen efter dök det upp ett rykte på Reddit om att den forne ninjan skulle kommentera Dreamhack Winter – ett rykte som visade sig vara sant.
– Ja, det stämmer. Fifflaren kommer att vara expert, säger Dreamhacks pressansvarige, Fredrik Nyström, till Aftonbladet Esport.

Knappt en månad har gått sedan Robin ”Fifflaren” Johansson lade musen på hyllan och slutade med CS:GO. Men den forne ninjan ser till synes ut att hålla sig kvar på Counter-Strike-scenen, nu som expert. Ninjas in Pyjamas tidigare AWP:er kommer att kommentera Dreamhack Winter. Det blev klart bara en dag efter att Fifflaren gjort debut bakom mikrofonen.
– Fifflaren kommer att casta tillsammans med Anders Blume och Scott ”SirScoots” Smith, bekräftar Dreamhacks pressansvarige, Fredrik Nyström, för Aftonbladet Esport.

Därför valde de Fifflaren

Nyströms kollega Tomas Lyckedal som är ansvarig för all esport på DreamHack berättar varför de valt det forna proffset som expert till majorturneringen.
– Det är en brist på bra expertkommentarer vid sidan av sådana som gör play-by-play, så det blir kul att prova något nytt. Vi började tänka på det när han slutade i NiP. Han är i en väldigt unik position där han spelat för dem i nästan tre år och han kan ge en bakgrund som många andra inte kan. Det är mycket därför vi vill ha mer honom, då han kan ge mer djup än de andra kommentatorerna.

”Ser saker vi inte ser”

Anders Blume är positiv till beskeded att Fifflaren kommer bli hans nya kollega i slutet av november.
– En som har spelat professionellt kommer allt se saker innan vi andra gör det och han ser saker vi inte ens ser på repriserna. Sedan är det kul att lyssna på någon som har stor erfarenhet av att spela mot de aktuella lagen och på något sätt kan känna i ryggmärgen vad de tänker göra.

”Passionen hörs i hans röst”

Hur skulle du ranka honom som caster i nuläget?

– Han är ganska bra eftersom en av de viktigaste aspekterna är att ha passion för spelet och det hörs i hans röst. Han kan fortfarande lära sig mycket men det hänger mer på att folk ska hjälpa honom och ge honom erfarenhet.

Tror du det här kommer höja hypen inför DHW ytterligare?

– Jag tror det. Hela idén att du kan gå från att vara proffs till att använda erfarenheten och faktiskt jobba med spelet efteråt är ett hälsosamt tecken och något man ser i vanlig sport också. Sedan är det intressant eftersom NiP måste bevisa vad de går för och vem kan bättre förklara vad de håller på med än någon som spelat med laget?

Alla medverkande under DreamHack Winter CS:GO-casten

Casters:
 Auguste ‘Semmler’ Massonnat – Caster
 Anders Blume – Caster
 Stuart ‘Tosspot’ Saw – Caster
 Robin ‘Fifflaren’ Johansson – Caster

Panel:
 Scott ‘SirScoots’ Smith – Värd
 Duncan ‘Thorin’ Shields – Expert
Ytterligare namn kommer tillkännages

Reporter / Scenvärd:
 James Duffield

Källa: Dreamhack.se

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport