CS:GO

Ninjas in Pyjamas vd: ”NiP-famnen är alltid öppen för Fifflaren”

av Björn Ehrnberg
peremil

Under måndagskvällen blev det offentligt att Robin ”Fifflaren” Johansson avslutar sin CS:GO-karriär. Efter över två år i tidernas mest framgångsrika lag blev det dags att lägga musen på hyllan, men det är inget som stoppar Fifflaren från att stanna i Ninjas in Pyjamas.
– NiP-famnen är alltid öppen för Fifflaren, säger lagets vd, Per Lilliefelth till Aftonbladet Esport.

Robin ”Fifflaren” Johansson slutar med CS:GO. Det blev klart under måndagskvällen. Den uppskattade AWP:aren avslutar sin karriär i Ninjas in Pyjamas efter flera oerhört framgångsrika år. Och det är en något nedstämd vd för laget som Aftonbladet Esport når efter beskedet.
– Som tur är har det här beslutet inte kommit fram ur en konfliktsituation, utan det är Fifflaren som själv valt att sluta. Det jag känner mig mest glad över är att han slutar på topp, säger Per Lilliefelth.

Fifflaren utgjorde, tillsammans med Adam Friberg, Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Partik ”f0rest” Lindberg och Richard ”Xizt” Landström – en femma få kunde rubba. Under åren vann han Dreamhack Winter, Copenhagen Games och så sent som i somras gick Ninjas in Pyjamas segrande ur ESL One. Men efter en tids svacka valde alltså Fifflaren att sluta med CS:GO.
– Han slutar inte på grund av alla som hatar honom. Vi har alla sett hur mycket kärlek Fifflaren fått genom åren, men beslutet har vuxit fram under en period, säger Per Lilliefelth.

NiP:s vd fortsätter och berättar om hur det finns en vakans i organisationen som nu Fifflaren blivit erbjuden. Samtidigt spekulerar Per Lilliefelth att den här generationens CS:GO-spelare kommer vara, likt Björn Borg och grabbarna, den sista generationen som inte tjänar storkovan på spelet.
– Jag är övertygad om att Counter-Strike snart kommer vara med och konkurrera mot Dota 2 och League of Legends om de största prispotterna. Det är en framtid jag hoppas på, men den är förstås bara min egen lilla reflektion.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport