CS:GO
English version

Pita: ”Han kommer vara en av världens bästa spelare”

av Tobias Lundgren

Maikel ”Maikelele” Bill fick lämna Unwanted då hans attityd blev ett problem för laget.
Men efter att Ninjas in Pyjamas nu värvat honom som ersättare till Robin ”Fifflaren” Johansson vill lagets coach krossa alla rykten om sin förre lagkamrat.
– Vissa har hoppat på honom och sagt att han är svår att jobba med, vilket jag vet att han inte är för jag har spelat med honom i sex månader, säger Faruk Pita.

Robin ”Fifflaren” Johansson valde efter nederlaget under ESWC att lämna Ninjas in Pyjamas och tävlingsscenen bakom sig. Ersättaren Maikel ”Maikelele” Bill hör till världens absolut bästa spelare men efter att han fått lämna Unwanted på grund av attitydproblem ifrågasattes valet direkt på bland annat Reddit och HLTV.

”Han var högst på min lista”

Men Ninjas in Pyjamas coach Faruk Pita, som spelade tillsammans med Bill i SK Gaming, menar att snacket om Maikelele är just det, bara snack.
– Han hade planer på att bli ännu bättre och de i Unwanted drog inte åt samma håll så han var lite hård. Vissa har hoppat på honom och sagt att han är svår att jobba med vilket jag vet att han inte är för jag har spelat med honom i sex månader. När vi väl kom fram till alternativen var han högst på min lista av de som fanns tillgängliga.

”Ville inte att någon skulle behöva lämna”

Vad har ni tittat på för kvaliteter när ni letat ersättaren?

– Vi kollar på flera faktorer, hur spelaren fungerar med lag och vilken spelstil han har. Maikelele uppfyller alla krav och alla i laget tyckte det var ett bra val av spelare. Det fanns inga tvivel på honom.

Hur tänkte du personligen om Fifflarens besked att han lämnar laget?

– Jag ville inte att någon skulle behöva lämna. Men när de spelat så länge och provat allt de kan och sedan tar in mig och jag provar allt jag kan, då måste laget få en nytändning. Det var verkligen sista utvägen och Fifflaren var stark nog att lämna, han ville det bästa för laget.

”Kommer vinna DreamHack Winter”

Nu kommer laget jobba stenhårt för att komma till DreamHack Winter i bästa möjliga form och med en ny spelare som Pita menar kommer höra till de bästa i världen.
– De andra vill att han ska komma in i laget så snabbt som möjligt. Han kommer vara en av världens bästa spelare för han har rätt förutsättningar och de andra fyra vill att han ska bli så bra som möjligt, så de drar åt samma håll. Nu har de börjat spela på internet och det har gått bra så jag är väldigt positiv. Jag tror på det här laget väldigt mycket och vi kommer vinna DreamHack Winter, det är jag säker på.

Oj, det var ingen dålig press på laget?

– Nej, jag sätter inte press. Jag litar på dem. De kommer göra väldigt bra ifrån sig. Och skulle det gå åt helvete är det ingen big deal då de bara spelat ihop i tre veckor. Men jag vet vad de kan göra och jag är säker på att det här laget kommer bli bra.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport