G2A

G2A om Gaming for Good: ”Vi har samma mål – att hjälpa andra”

av Aftonbladet Esport
gamingforgoodg2a

G2A är en av de största återförsäljarna av digitala produkter inom gamingvärlden.
När det kommer till den verkliga världen bidrar de som få andra.
Tillsammans med världsstjärnan Bachir ”Athene” Boumaaza och hans Gaming for Good, har G2A hjälpt till att samla in över fyra miljoner kronor.
– Vi startade det här storskaliga välgörenhetsprojektet tillsammans med Athene och Gaming for Good för att vi har samma mål – att hjälpa andra, säger Dawid Rozek, en av grundarna av G2A.

Fyra miljoner kronor, där har ni summan som Rädda Barnen fått tack vare samarbetet mellan G2A och Gaming for Good. Projektet, som startades av världsberömde streamern Bachir ”Athene” Boumaaza, föregicks av en idé som G2A utvecklade redan 2013. I ett samarbete med redan nämnda Athene och profiler som Felix ”Pewdiepie” Kjellberg och Danil ”Dendi” Ishutin samlades fyra miljoner kronor in. En summa som växte till 40 miljoner kronor när, enligt G2A, ett amerikanskt företag klev in i upplägget tillsammans med Rädda barnen.

Det var efter framgångarna med det projektet som Gaming for Good dök upp som en idé. Athene är ansvarig för välgörenheten och reser jorden runt för att visa upp vad pengarna går till. Och Dawid Rozek, medgrundare och marknadsansvarig på G2A, säger att Athene inte bara har G2A:s anställda till förfogande, utan även hela G2A:s community.
– Vi litar på att alla de insamlade pengarna går till att hjälpa barn i nöd på bästa tänkbara vis och Athene ser till att så blir fallet under sina streams och korrespondens med Rädda barnen.

G2A:s sätt att bidra till Gaming for Good är genom det betalsystem som företaget använder i sin vardagliga verksamhet. En något förändrad version av G2A Pay är fundamentet i Gaming for Good och hjälper gamers som vill hjälpa världens mest utsatta barn.
– G2A pay är ett perfekt betalsystem för den här typen av projekt. Precis som Athene och Gaming for good, kom vi på G2A fram till att vi ville skapa den bästa supporten för ett ekosystem inom välgörenhetsprojekt, säger Bob Voermans, ansvarig för betalsystem på G2A.

På Rädda barnens hemsida kan man bland annat läsa att de som ansvarar för Gaming for Good valt att använda sig av G2A Pay Wallet och att pengarna, i transparensens tecken, går rakt in till Rädda barnen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport