G2A
English version

G2A om missade fakturor och hur företaget ska se till att det aldrig sker igen

av Aftonbladet Esport
g2acloud9

Sedan 2014 harG2AA levererat över 50 miljoner kronor tillbaka till esporten.
Pengarna har gått till turneringsarrangörer, streamers och proffs. Ett antal gånger har dock något gått snett med betalningarna och nu berättar G2A själva om sina tillkortakommanden.
– På G2A ser vi noga över alla våra aktiviteter tillsammans med våra partners för att se till att allt i kontrakten genomförs. Men vi är medvetna om att vi har haft lite problem, säger Josh Cabrera, affärsansvarig på G2A.

Att esporten är på frammarsch är det väl få som kan ha missat. Tävlingsinriktad gaming är en av de hetaste potatisarna i världen och nästan dagligen märker vi alla hur företeelsen fortsätter att växa.

Samtidigt har vi under årens lopp sett hur många professionella esportare och andra aktörer på marknaden behövt kämpa för att överleva. Alldeles för många har levt på “paycheck to paycheck”. G2A är en av många företag som försökt se till att folk i branschen kunnat fortsätta sin utveckling. Sedan 2014 har företaget sponsrat alla tänkbara olika esport-evenemang, privata streamers och professionella spelare. Under de två senaste åren har den digitala marknadsplatsen gett tillbaka närmare 50 miljoner kronor till esporten.

Men samtidigt är bolaget medvetna om att allt inte alltid gått precis som de önskat. G2A medger nu att de har missat ett antal fakturor. Dock är det här ett problem som företaget nu hoppas ska vara ett minne blott.
– Alla våra partners är väldigt viktiga för oss. När det kommer till esport-partners har vi skrivit juridiska kontrakt med alla, säger Josh Cabrera, affärsansvarig på G2A, och fortsätter:
– Om det funnits brister där det behövts klargörelse har vi jobbat med våra partners för att hitta en lösning och jobba så att samarbetet fortskridit. Vi pratar ständigt med våra partners för att komma fram till fantastiska resultat och vi har en öppen dörr för diskussion.

Samtidigt som esporten fortsätter att bli allt starkare säger G2A att de i framtiden ska kunna bidra allt mer till det mest enastående fenomenet i vår samtid. Företaget hävdar att i framtiden ska alla betalningar komma i tid och helt utan krångel. Ett led i den framtidsplanen är att de nu ser över sitt administrativa team som håller koll på kontrakt och ser till att de uppfylls.
– Vi arbetar med så många olika partners som vi bryr oss om oerhört mycket. Vi försöker göra processen så enkel och effektiv som möjligt. Med det sagt kommer snart G2A att lansera en automatisering av partnerskap som kommer göra allt väldigt mycket snabbare.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport