G2A

Världsstjärnan om G2A:s välgörenhetsarbete: Pengarna har gått till hjälpa barn i nöd

av Aftonbladet Esport
atheneg2a

Bachir ”Athene” Boumaaza, kanske mest känd sedan tidigare för sina World of Warcraft-klipp på Youtube, är hjärnan bakom Gaming for Good.
Välgörenhetsprojektet som är stommen i G2A:s filantropiska arbete har dragit in över fyra miljoner kronor.
Nu berättar stjärnan själv om betydelsen av att ha G2A med på satsningen.
– Pengarna som G2A har bidragit med tillsammans med communityt har gått till ett antal olika arbeten för att hjälpa barn i nöd i bland annat Lybien, Sierra Leone, Guinea och mest nyligen svältkatastrofen i Etiopien, säger Athene.

Gaming for Good har tack vare G2A Pay lyckats dra in fyra miljoner till Rädda barnens olika projekt runt om i världen. Ett stort antal kända streamers, men även helt vanliga gamers, har försökt att lyfta frågan och hjälpa barn i nöd.

Bachir ”Athene” Boumaaza är mannen som ligger bakom välgörenhetsprojektet. Belgaren är kanske mest känd för sina gaming-klipp på Youtube, men också för sina engagemang för att göra världen lite bättre.

Tillsammans med G2A och deras speciellt utvecklade betalsystem har Gaming for Good kunnat hjälpa givmilda gamers att donera pengar till Rädda barnen. I samband med en av de värsta svältkatastroferna som Etiopien upplevt, gick en av grundarna av G2A, Dawid Rozek, ut och proklamerade:
– Det är dags att agera. Det är tid för gamers att visa hur stora våra hjärtan är, sade han i mars.

Sagt och gjort. Och tillsammans med Athene och de övriga streamerna på Gaming for Good började pengarna trilla in.
– Genom det här samarbetet har vi lyckats dra in närmare fyra miljoner kronor, säger Rozek.

Rädda barnen å sin sida stoltserar med framgångarna för Gaming for Good på sin hemsida. I ett pressmeddelande berättar den välkända välgörenhetsorganisationen att Athene med vänner och företagspartners dragit in närmare 162 miljoner kronor under de senaste åren.
“Under 2016 kunde Athene och ett par utvecklare uppdatera gamingforgood.net med nya och kreativa funktioner som hjälper gamers som livestreamar på internet att låta sina tittar dels donera till dem – men också till välgörenhet. Det ambitiösa projektet blev en realitet i samarbete med G2A, en av de mest populära digitala marknadsplatserna för spel, som inte bara varit en av de största donatorerna till Gaming for Good, men också hjälper plattformen med sin G2A Pay – som möjligör fler betalningsformer som kan sänka kostnader och därmed göra så att mer pengar kommer till välgörenhet,” skriver Rädda barnen i pressmeddelandet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport