HBO

11 saker bara Game of Thrones-fans fattar

av Aftonbladet Esport
Gif1

1. Den här känslan
Äntligen är väntan över. Nu är det dags för ett nytt avsnitt. En timme senare: Var det allt? En timmes tv kändes som fem minuter. Det var fantastiskt, men vad var det egentligen som hände? Varför fick jag inte se mer av Daenerys och Tyrion. Inte tillfredsställd. Behöver mer. Arghh…väntan är olidlig! EXTRERN LÄNK: Och redan nu kan ni ladda upp inför säsongen genom att se igenom gamla avsnitt – helt gratis i en månad.

Gif2

2. Att bojkotta internet
Game of Thrones är, enligt vetenskapliga (typ) studier, den tv-serie med störst risk för spoilers på nätet – någonsin. Om du planerar att se veckans avsnitt bara timmar efter premiären så måste du i princip undvika all kommunikationsteknik uppfunnen efter 1950.

Gif3

3. Att aldrig våga knyta an
Så fort du börjar gilla en karaktär lite extra – rycks den obarmhärtigt ifrån dig. Eller gör något riktigt avskyvärt. Lösningen: förhåll dig lika kall som en White Walker.

Gif_4

4. Böckerna vs. serien
Game of Thrones-fans kan delas in i två läger; de som läst alla böcker och de som bara sett tv-serien. Bokläsarna älskar att briljera med sina kunskaper om vilka karaktörer eller händelser som ändrats för serien. Samtidigt är de troligen avundsjuka på dem som får chansen att uppleva historien för första gången.

Gif5

5. Spekulationerna
Känslan när du sugs in i milslånga kommentarstrådar om Jon Snows mamma, Tyrions släktband eller historien bakom The Wall. Timmarna försvinner som om de vore minuter. “Förlåt chefen, jag skulle bara…eh…kolla en grej”

Gif6

6. Den här Reddit-tråden 

gif7

7. Att försöka förklara serien för icke-fans
”Alltså, det finns drakar och häxor. Men det är egentligen inte det den handlar om. Och så finns det en jättehög mur av is. Och bakom den finns det zombie-liknande monster som också är avis och som är jättesvåra att döda. Kärleksrelationerna är väldigt…komplicerade. Och, ja nästan alla dör. Men det är jättebra innan. Fattar du?”

gif8

8. Hodor!
Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor. Hodor.

gif9

9. Att inte kunna springa på toaletten under introt
Introsekvenser och förtexter utnyttjas vanligtvis för att hämta snacks, springa på toaletten eller kolla mobilen. Men introt till Game of Thrones förändras ständigt och kan innehålla ledtrådar om avsnittet. Och hur skulle vi komma i stämning utan musiken.

gif10

10. När du träffar någon som verkligen förstår dig på djupet
Du: “Valar morghulis”
Hen: “Valar dohaeris”

gif11

11. Du lovar och svär vid både de gamla och de nya gudarna

Om ni är lika taggade som vi på en ny säsong av Game of Thrones är det värt att kika igenom de gamla avsnitten nu. Speciellt när det är gratis i en månad.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport