CS:GO

1337-spelarna återvänder till Property: ”Vi kommer jobba hårt”

av Simon Engstrand
Zende under Copenhagen Games 2015. Foto: Hltv.org
Zende under Copenhagen Games 2015. Foto: Hltv.org

Team Propertys CS:GO-resa har varit en trög och kontroversiell sådan. Nu tar organisationen in det tredje laget på mindre än ett år i form av före detta 1337.
”Vi är fortfarande fast beslutna om våran vision att skapa ett mästerskapsvinnande lag”, skriver ordförande Aron Larsson i ett pressmeddelande.

Team Property har minst sagt haft en del otur med sina CS:GO-satsningar. Först VAC-bannades Joel ”Emilio” Mako under en livesänd match mot HellRaisers. Senare rekryterades före detta FlipSid3 Tactics med Andreas ”Schneider” Lindberg i spetsen, men fem månader senare rök även det laget på grund av oväntat låga resultat.

Nu har Team Property offentliggjort sin tredje CS:GO-satsning på ett år. Före detta 1337-spelarna Erik ”Zende” Sundequist och Simon ”Twist” Eliasson återvänder till Team Property med tre nya ansikten.
”Baserat på våra tidigare erfarenheter med Property så var dem vårat första val, eftersom de alltid gett oss bra stöd. Vi är fortfarande en ny konstellation av spelare, men vi tror på det här projektet och kommer jobba hårt för att göra bra ifrån oss på offline-kvalet till ESL Cologne och med tiden också ta tillbaka Property till toppen”, skriver Zende i ett pressmeddelande.

Krånglig bakgrund

Både Zende och Twist har tidigare spelat i Team Property, men då tillsammans med Schneider, André ”Berg” Kjellberg och Mathias ”Pauf” Köhler. När de så småningom fick sparken samlades spelarna under namnet ”1337” och bytte då ut Berg mot Jonatan ”Devilwalk” Lundberg.

De fick stor uppmärksamhet när de kvalade in till ESL Colognes offline-kval. Men eftersom bragden gjordes med inhopparna Gustav “KAB0M” RunemalmBenjamin “BENDJI” Söderena och Miran “Dumas” Matkovic ställdes Zende och Twist inför dilemmat att utelämna sina ordinarie lagkamrater.

Snart stod det klart att Schneider helt fått sparken samt att Devilwalk flyttat till Kanada och nu har alltså Zende, Twist, KAB0M, BENDJI och Dumas officiellt blivit ett nytt lag under Team Propertys fana.
”När den här gruppen föreslog att vi skulle samarbeta tog det oss tillbaka till våra rötter och påminde oss om vad som är viktigt. Vi är fortfarande fast beslutna om våran vision att skapa ett mästerskapsvinnande lag och det här är ett steg i den riktningen”, skriver Team Property-ordförande Aron Larsson i ett pressmeddelande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport