CS:GO

Regeltrubbel kan stjälpa svensklaget: ”Blir skittråkigt för någon”

av Simon Engstrand
Zende under Copenhagen Games 2015. Foto: Hltv.org

Svenskarna i 1337 roffade åt sig en plats till ESL Colognes offline-kval på söndagskvällen.
Men nu tvingas laget besluta att lämna en ur femman på hemmaplan när kvalet ska avgöras.
– Hur vi än gör kommer det bli skittråkigt för någon, berättar 1337-spelaren Erik ”Zende” Sundeqvist för Aftonbladet Esport.

Under söndagen spelades förkvalet till ESL Cologne där lagen fajtades om de första platserna till offline-kvalet för ESL Cologne med två miljoner i prispotten. Mot slutet av kvällen stod det klart att svenskarna Erik ”Zende” Sundeqvist och Simon ”Twist” Eliasson från 1337 något överraskande lyckats besegra Ruben ”RUBINO” Villarroel och hans mannar i norska LGB eSports, och knep därigenom en plats till offline-kvalet.

Men matchen mot norrmännen spelades utan de ordinarie spelarna Jonatan ”Devilwalk” Lundberg, Andreas ”Schneider” Lindberg och Mathias ”Pauf” Köhler och stället var det inhopparna Miran ”Dumas” Matković, Gustav ”KAB0M” Runemalm och Benjamin ”BENDJI” Söderna som sköt headshots under den viktiga matchen.

Tufft dilemma

Efter vinsten har det diskuterats huruvida laget får eller inte får byta tillbaka sina ordinarie spelare mot inhopparna. I ESLs egna regelbok står det under en paragraf att laget måste tävla med en majoritet av spelarna som tävlade under kvalet. En ESL-domare bekräftar för Aftonbladet Esport att 1337 enbart får byta tillbaka två spelare, så nu ställs de inför dilemmat att bestämma vem av Devilwalk, Schneider och Pauf som inte får hänga med till offline-kvalet.
– Vi är helt enkelt för många spelare på fem platser, så hur vi än gör kommer det bli skittråkigt för någon, säger Erik ”Zende” Sundeqvist till Aftonbladet Esport.

Tar de sig vidare genom offline-kvalet kommer laget få ändra i laguppställningen bäst de vill inför huvudturneringen.

”Man är het på marknaden”

Sedan de sparkades från Team Property har spelarna bytt ut in-game ledaren André ”Berg” Kjellberg mot före detta Fnatic-coachen Devilwalk. Än så länge har de ännu inte skrivit på för någon organisation, men med eventuellt major-deltagande på horisonten kan den tiden vara över.
– Vi är organisationslösa men vi snackar med organisationer som ska skicka oss till kvalet/majorn, berättar Zende och konstaterar:
 Man är het på marknaden med en eventuell major-plats på gång.

Lagen som är vidare till offline-kvalet

Team Dignitas
1337
Titan
PiTER
HellRaisers
ENCORE
PENTA Sports
INSHOCK
FlipSid3 Tactics

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport