CS:GO

Enorm prispott till nya mästarturneringen: ”Vi är väldigt glada”

av Simon Engstrand

Gfinity

Före detta ”Dreamhack-bossen” Robert Ohlén tog nytt jobb på Gfinity och sedan debuten 2014 har organisationen gått framåt med stormsteg.
Nu offentliggör de sin senaste satsning: En mästarturnering med 940 000 kronor i prispott på en av Storbritanniens största mässor.
”Vi är väldigt glada att för första gången kunna bringa elit-esport till evenemanget”, säger Martin Wyatt från Gfinity i ett pressmeddelande.

Sedan Gfinitys debut 2014 har evenemanget utvecklas, fått förstärkning från före detta Dreamhack-bossen Robert Ohlén och blivit en återkommande punkt på esport-kalendern. Nu har de offentliggjort sin allra senaste satsning: En mästarturnering för att kora årets bästa Gfinity-lag.

I turneringen kommer endast fyra lag delta: Fnatic, Ninjas in Pyjamas, Virtus.Pro och EnvyUs – det vill säga lagen som presterat bäst under de senaste Gfinity-evenemangen. Turneringens prispott ligger på hela 940 000 kronor, vilket gör mästerskapet till ett av de största CS:GO-evenemangen på hela året. Och förutom pengarna, står även titeln ”Gfinity CS:GO Champions 2015” på spel.

Turneringen arrangeras på EGX, den största spelmässan i Storbritannien, som också står som hem för det brittiska mästerskapen i CS:GO. Där kommer Gfinity också arrangera en Starcraft-turnering med 86 000 kronor i prispott.
”Vi är väldigt glada att meddela att vi kommer samarbeta med EGX för att för första gången bringa esport på elit-nivå till evenemanget”, säger Martin Wyatt från Gfinity i ett pressmeddelande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport