CS:GO
English version

Admin sparkad efter fejkad VAC-ban mot ScreaM

av Tobias Lundgren

I oktober förra året blev Joel ”Emilio” Mako VAC-bannad mitt under en officiell match, som första proffsspelare någonsin.
Under matchen mellan Epsilon och Gplay hände det igen – men ScreaMs avstängning var ett skämt och nu har den ansvarige administratören fått sparken.
”Det var menat som ett harmlöst skämt mellan spelarna och det var inte meningen att skapa förvirring eller hat mot FaceIT”, skriver han på Reddit.

Efter senaste halvårets kontroverser i CS:GO-världen, där ett flertal proffsspelare VAC-bannats efter fusk, såg det under gårdagen ut att ha hänt igen då ett meddelande dök upp mitt i matchen mellan Epsilon Esports och Gplay i FaceIT: ”Player EPSILON ScreaM SAIYAJIN left the game. VAC banned from secure server”.
Reaktionerna lät inte vänta på sig då flera spelare uttryckte förvåning och tittarna på Twitch antog att ännu ett proffs avslöjats som fuskare.

”Ett harmlöst skämt”

Men det hela var ett skämt från administratören Knillish, som enligt honom själv fått sparken från FaceIT efter händelsen. I en skärmdump skickad till Aftonbladet Esport går det se att han tagits bort ur administratörsgruppen på Skype.
”Det var menat som ett harmlöst skämt mellan spelarna. Det var inte meningen att det skulle tas till sin spets och det var inte meningen att skapa förvirring eller hat mot FaceIT. Jag har fått lämna min position på FaceIT efter händelsen”, skriver han i ett meddelande på Reddit.

”Glad att jag fått dem att skratta

Till Aftonbladet Esport utvecklar han sina tankar efter händelsen:
– Nu har det hänt och det är inte mycket jag kan göra åt saken. Men jag är glad att majoriteten ser det roliga och jag är glad att jag fått dem att skratta. Jag gillar inte att FaceIT får hat då de inte hade något annat val än att låta mig gå, det är inte deras fel, säger han.
– Min tanke var att det bara skulle vara mellan spelarna då jag inte kände till de övriga streamarna. Men nu när jag vet att den sågs önskar jag att det hände på den engelska streamen då jag är säker på att reaktionerna från casters och chatten skulle varit en av årets höjdpunkter för mig. Fast jag hade inte gjort det om jag vetat att de engelska kommentatorerna skulle sett det.

Varken Epsilon Esports, FaceIT eller Adil ”ScreaM” Benrlitom har ännu kommenterat händelsen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport