CS:GO
English version

Pantamera återvänder efter succén: Hoppas slå fjolårets prispott

av Björn Ehrnberg

Inför Pantamera-turneringen hade svenska esport-fans pantat över 139 001 burkar för att öka på prispotten.
Nu står det klart att succén återvänder för ytterligare en upplaga.
– Vi har arbetat med kommunikation riktad mot gamers i fem år eftersom publiken är så dedikerad och engagerad, säger Rickard Andersson på Returpack.

Första stora CS:GO-turneringen på svensk mark under 2015 spelades på Inferno Online där Fnatic slutligen stod som segrare. Till turneringen kunde svenska esport-fans bidra till prispotten genom att panta burkar runtom i landet, något som till slut innebar att 239 001 kronor delades ut till de tävlande lagen.

Nu återvänder turneringsformat för ytterligare en vända. Redan den 1 juli kommer pottens storlek att börja ticka, och tävlingen i sig kommer avgöras med början i januari månad nästa år.
– Vad som är extra kul med nya säsongen av Pantamera för eSporten är att vi genom online-turneringarna kommer att kunna engagera hela gamingsverige, oavsett var man bor och vilken nivå man spelar på. Det skulle vara häftigt om vi hittar morgondagens stjärna, säger Rikard Andersson på Returpack till Aftonbladet Esport.

”Crowdfunding är bra”

Enligt en promotionfilm som Returpack tagit fram inför turneringen ökade pantandet bland unga med 4,6 procent, vilket även är ett rekord. Samtidigt pågår det skrivande stund pågår en extensiv debatt på bland annat Reddit om bristen på gräsrotsfinansiering i CS:GO. När Dota2 har över 123 miljoner kronor på spel inför The International 5, får de största CS:GO-lagen en summa av stickers-pengar under majors, men i övrigt lyser communityts möjlighet att bidra till proffs-scenen med sin frånvaro.
– Crowdfunding är bra, konstaterar Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund för Aftonbladet Esport.

Nu hoppas Returpack att prispotten till nästa års turnering ska öka och att än fler esportare bidrar genom att panta sina burkar. På turneringens hemsida skriver företaget att Inferno Online återigen kommer ha dedikerade pantstationer där samtliga burkar och flaskor kommer återgå till kretsloppet samtidigt som prispotten till nästa års Pantamera ökar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport