CS:GO
English version

Aftonbladet Esport avslöjar: Dreamhack arrangerar jätteturnering i Stockholm

av Björn Ehrnberg
stockholm

I mars kunde Aftonbladet Esport avslöja att ESL ser över möjligheterna att arrangera en major i Stockholm.
Nu står det också klart att Dreamhack kommer storsatsa i svenska huvudstaden.
– Det stämmer, säger Tomas ”Greykarn” Lyckedal, esport-ansvarig på Dreamhack, till Aftonbladet Esport.

Counter-Strike Global Offensive växer som aldrig förr. Det klassiska FPS-spelet är nu en av världens största esporter och vid skrivande stund pågår årets sista major i den rumänska staden Cluj-Napoca.

Samtidigt kan Aftonbladet Esport nu avslöja att turnering av major-magnitud kommer anordnas av Dreamhack i Stockholm. Under första halvåret 2016 kommer Dreamhack Masters att utannonseras och – i likhet med ESL – är planen att Dreamhack själva ska stå för kalaset om Valve bestämmer sig för att inte göra tävlingen till en major.
– Vi kommer garantera att den når den digniteten, säger Tomas ”Greykarn” Lyckedal samtidigt som han bekräftar att Dreamhack Master är ett koncept som företaget arbetar med:
– Och vi kommer förmodligen inte begränsa konceptet till Stockholm heller.

”Vet aldrig hur Valve resonerar”

Med andra ord planerar Dreamhack på att anordna en turnering i Stockholm som ska kunna mäta sig med major-turneringarna i Köln, Katowice och nu i Cluj-Napoca. Och den turneringen ska gå av stapeln i Stockholm.
– Det kan vi bekräfta och vi kommer gå ut med mer information i ett senare skede, berättar Fredrik Nyström, pressansvarig på Dreamhack, för Aftonbladet Esport.

I sitt nuvarande format har major-turneringarna i CS:GO över två miljoner kronor i potten. De bästa lagen i världen gör allt i sin makt för att kvalificera sig till dessa evenemang då organisationerna även får en bonus i så kallade stickers-pengar. Enligt Dreamhack är förhoppningen av Valve ska göra stundande Dreamhack Masters till en sådan turnering.
– Men man vet aldrig hur Valve resonerar. Det kan ju bli så att en major-turnering utannonseras i direkt anslutning till vår Masters, så då får vi eventuellt flytta vårt event. Det är därför vi inte kan säga ett exakt datum, förklarar Lyckedal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport