CS:GO
English version

Aftonbladet Esport avslöjar: SVT börjar sända CS:GO

av Björn Ehrnberg, Tobias Lundgren
csgoSVT
SVT ligger i långt gångna förhandlingar om att sända CS:GO. Foto: Adela Sznajder / DreamHack

SVT har i flera års tid sänt StarCraft 2-turneringar från DreamHack och nu kan Aftonbladet Esport avslöja att de i framtiden även kommer sända CS:GO då spelet nyligen blev en del av Open-formatet.
Enligt uppgifter ska det bli klart i dagarna, men i nuläget vill SVT bara bekräfta att de för diskussioner med arrangörerna.
– Det är en av möjligheterna som vi pratar med DreamHack om, men jag kan inte säga mer om det, säger Ola Gerhardsson som är projektledare för SVT:s esportsändningar.

Svenska esportfans har under flera års tid kunnat se StarCraft 2 på SVT, då de sänt DreamHack Open och tävlingar som Blizzcon både på marknätet och på SVTplay. Men nu kan Aftonbladet Esport avslöja att Sveriges Television och DreamHack ligger i förhandlingar om att sända CS:GO, som nyligen fick Open-status, i nationell tv. Enligt uppgifter ska det bli klart i dagarna, men inga kontrakt är ännu påskrivna.

”CS:GO finns som ett alternativ”

Ola Gerhardsson, SVT:s projektledare för esportsändningarna, vill inte bekräfta att det handlar om just CS:GO men medger att de diskuterat med DreamHack.
– Vi håller på att titta på lite olika saker för året, vad vi ska sända. CS:GO finns som ett alternativ, men det har varit lite diskussioner vad man kan visa i Public Service och så vidare. CS:GO är en av möjligheterna som vi pratar med DreamHack om, men jag kan inte säga mer om det, säger han.

”Ett mer illustrativt våld”

Finns det en oro kring våldet som visas i just CS:GO, med terrorister?

– Man måste vara beredd på att det kan uppfattas som ett mer illustrativt våld, vi får inte vara naiva i det. Men det är ju egentligen samma som i StarCraft 2, att eliminera varandra. Det är i sådana fall spelidén, den taktiska delen, som är intressant. Vi får se vad det blir.

Men ni kommer i alla fall att utöka er esportsatsning på SVT?

– Ja, esporten växer generellt och vi måste vara där för våra tittare i alla målgrupper. Och esport är inte bara en ungdomssport, det skär genom många åldrar. Vi har haft väldigt bra respons på det och det har väckt intresset hos många som inte var intresserade tidigare. Det är kul att YLE också varit med på DreamHack och sänt.

”Pratar med många aktörer om esport”

Inte heller DreamHacks pressansvarige Fredrik Nyström vill bekräfta att CS:GO kommer att börja sändas på SVT.
– Vi har samarbetat med SVT i snart fyra år och pratar med många aktörer om esport, men mer än så kan jag inte säga, säger Nyström.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport