CS:GO

Ägarens ord efter managerns stöld

av Björn Ehrnberg
cphwolves

Under torsdagen gick Copenhagen Wolves-spelaren Lukas ”gla1ve” Rossander ut med att lagets tidigare manager stulit närmare 133 000 kronor i så kallade sticker-pengar efter ESL One. Nu kommenterar lagets ägare, Jakob Lund Kristensen, situationen.
– Under första tiden i uppfyllde han sin roll precis som vi önskade, skriver ägaren i pressmeddelande.

På torsdagen dök Lukas ”gla1ve” Rossanders pressmeddelande på HLTV.org upp. I en längre text dokumenterar dansken hur den tidigare managern stulit pengar som spelarna skulle ha fått efter ESL One Cologne.

Efter många om och men fick lagets ägare tag i managern som sedan meddelade att han skulle föra över de pengar han var skyldig spelarna.
– Det var uppenbart en plågad person som ringde upp mig senare under dagen och påstod att han inte haft som avsikt att stjäla pengarna och att den totala summan fortfarande fanns på sitt konto, skriver Jakob Lund Kristensen.

En läxa för Valve

Men den fulla summan dök aldrig upp. Spelarna fick bara tillbaka 36 000 kronor vardera, vilket innebar att managern fortfarande hade runt 133 000 kronor kvar i sin ägo. Pengar som spelarna inte sett röken av.
– Det samtalet var sista gången jag hörde från honom. Han blockerade mig och samtliga som jag kontaktade för att nå honom, skriver ägaren och fortsätter:
– Vi som organisation kommer göra allt i vår makt för att spelarna ska få tillbaka sina pengar. Samtidigt hoppas vi att den här situationen ska bli en varningsklocka för Valve att förändra sitt system när det kommer till att hantera sådana här summor över Steam.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport