CS:GO

Amerikansk flopp i ESEA Säsong 18 – Men nytt hopp tänds för scenen

av Simon Engstrand
Counter Logic Gaming var det sista hoppet för USA i ESEA
Counter Logic Gaming var det sista hoppet för USA i ESEA

I lower bracket matchen mellan Counter Logic Gaming och mousesports släcktes det sista hoppet för amerikanerna i ESEA säsong 18. Samtidigt har det också dykt upp nytt hopp för den amerikanska scenen.
– Jag är inte så besviken eller ledsen som jag kanske borde vara. Jag tycker det händer väldigt mycket coola grejer, sa kommentatorn Anders Blume.

När Counter Logic Gaming ställdes mot mousesports var det inte bara deras eget turneringsliv som stod på spel. Dem var även det sista hoppet för den amerikanska flaggan. Men redan efter två kartor stod det klart att ESEA-slutspelet endast skulle bestå av européer.

ESEA-floppen

Till en början såg det ljust ut för CLG när de tack vare snyggt spel från Peter ”ptr” Gurney lyckades kamma hem den inledande pistolrundan. Men så fort mousesports fick pengar nog att köpa vapen gick det utför. Trots att CLG ställde upp med starkt motstånd hade de inte vad som krävdes och snart stod mousesports som segrare med 2-0 i kartor.

Nytt hopp för amerikanska scenen

Trots den amerikanska floppen i ESEA säsong 18 finns det ändå anledning att glädjas över resultaten. Det menar kommentatorn Anders Blume.
– En ganska tuff turnering för amerikanerna. Samtidigt har det dykt upp massvis med nya talanger. Dessutom har flera av lagen,som Nihilum, väldigt begränsade LAN-erfarenheter och tävlar mot lag som jämt och ständigt spelar på europeiska LAN. Jag är inte så besviken eller ledsen som jag kanske borde vara. Det händer väldigt mycket coola grejer, sa Blume.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport