CS:GO

Amerikanska stjärnlagen klara för årets andra major

av Björn Ehrnberg
cloud9klara

Förhandsfavoriterna Cloud9 och Counter-Logic Gaming är klara för spel i ESL One som går av stapeln i Köln i mitten av augusti.
De avgörande matcherna blev inte riktigt så nervkittlande som många trott, och nu står det alltså klart att C9 och CLG gör de övriga 14 lagen sällskap i Tyskland.
– Vi har rest över Atlanten nästan varje måndag senaste sex veckorna, och nu ser vi nog alla fram emot lite ledighet. Det är ett privilegium att ha det här som ett jobb, men det kan bli tungt ibland, säger en lättad Jordan ”n0thing” Gilbert efter avancemanget.

Cloud9 och Counter-Logic Gaming är klara för spel i årets andra major. Även om just de två lagen var kvalets stora favoriter, så har vi tidigare sett att vad som helst kan hända när CS:GO spelas i bäst-av-en.

Men när röken lagt sig och de sista skotten avfyrats, stod Cloud9 och CLG som segrare i sina respektive semifinaler och gör nu de övriga 14 lagen sällskap i Köln.

Nu väntar en längre paus för Cloud9 som den senaste månaden levererat gedigna resultat. För CLG väntar nu IEM och Gamescom, i Köln av alla ställen, redan den här veckan. Och de reser dit med en ny IGL i laget.
– Det har känts bra för jag läser ofta motståndarna rätt bra, förklarar Stephen ”reltuC” Cutler och fortsätter:
– Mina lagkamrater har ofta sagt att jag får en bra ’read’ på dem vi möter, men samtidigt kan det vara otroligt stressigt när man inte får något att fungera.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport