CS:GO

Anders Blume om att ha rätt om Pauf: ”Thorin hade fel, han blev rekt”

av Simon Engstrand

Efter ett visst grumlande i den svenska scenen fick Mathias ”pauf” Köhler äntligen kliva upp på scen och lira inför tusentals hemmafans i Malmö Arena.
Och efter ett gigantiskt drama mot Mousesports är de nu klara för semifinal.
– Det här är långt över vad vi trodde från början, säger svensken till Aftonbladet Esport.

En nervkittlande rysare är över och svenska GODSENT vidare till semifinal på Dreamhack Masters i Malmö. Matchen mot Mousesports drogs ut ända till de sista rundorna på den sista kartan, men till slut kunde Mathias ”pauf” Köhler låsa ned vinsten med en hopp-clutch på Mirage.
– Det var otroligt nervöst, påfrestande för nerverna hela tiden. Det var så många tajta rundor hela tiden, och sista för mig var en 1v2 där jag hoppar ner och får honom liksom. Det var mycket tur, och mycket som skulle gå vår väg för att vi skulle vinna. Men jag vill ju säga att det är vår skill också, för jag hoppas ju på att det är det, men det är mycket flyt också.

Den nyaste GODSENT-spelaren, Jonas ”Lekr0” Olofsson, har tagit ett enormt kliv i karriären. Från att spela i svenska Publiclir.se för några månader sedan till att för första gången kliva upp på scen i en arena och tävla inför tusentals hemmafans.
– Det är ju riktigt stort, säger Lekr0 till Aftonbladet Esport.
– Det var nervöst i början, men det försvinner rätt snabbt och man är mer taggad än nervös i slutet. När det går bra hör man i bakgrunden att alla jublar, och det är hur bra som helst. Man blir mer taggad och det var nog en del i varför vi tog en paus i slutet. Det var ju extas i Teamspeak, säger Lekr0.

Vinstmomentet när GODSENT besegrade tyskarna:

Även för pauf blev matchen mot Mousesports den första någonsin på arena. En rätt saftig debut inför den gigantiska hemmapubliken som jublar och applåderar.
– När man väl spelar så sonar man ut det, säger pauf och fortsätter:
– Det är mest mellan rundorna, när vi vinner eller eller förlorar en runda som jag tänker på fansen och själva atmosfären i arenan. Men jag har ju varit på några LAN så jag är ändå lite van.

Men det är lite skillnad inför 10 000?
– Absolut. När man gick ut och alla klappade och skrek GODSENT liksom, det var riktigt coolt.

Du verkar njuta av det.
– Verkligen, det är ju skitkul att det är så många som tycker om mig och det är bara kul att få i gång dem också. Det är ju en tittarsport.

Hur känns det att vara klar för semifinal då?
– Det känns skitbra. Det här är långt över vad vi trodde från början. Vi tänkte att vi skulle gå in och bara köra vårt race och se hur långt vi går. Det är det vi har gjort och det har fungerat.

Medan vi pratar går Anders Blume förbi. Han är förmodligen den expert som mest av alla förutspått framgång för svensken.
– Trevligt att äntligen få träffa dig, säger han till pauf. De skakar hand.

Aftonbladet Esport flikar in:
Hur känns det att ha fått rätt om hans talang?

– Bara för att göra det hela ändå lite bättre: Inte bara sa vi att Pauf skulle bli en bra spelare, vi brukade också säga att Olof ”Olofmeister” Kajbjer skulle bli bra när han spelade i svenska mixlag. Vi sa att Simon ”twist” Eliasson skulle bli bra, vi sa att Nikola ”NiKo” Kovac skulle bli bra.
– När man kollat på CS så länge får man en känsla för vilka spelare som har det där lilla extra, och alla de här spelarna har det. Man lär sig hålla ögonen öppna.

Hade Duncan ”Thorin” Shields fel?
– Det är lite farligt att säga, för han kommer ju ge igen på något sätt. Men ja, Thorin hade fel, han blev ”rekt”.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport