CS:GO

Apex: ”Vi tänker inte på KQLY längre

av Björn Ehrnberg
Apex, näst längst ut till vänster, har enligt honom själv lagt vad som hände med KQLY bakom sig.
Apex, näst längst ut till vänster, har enligt honom själv lagt vad som hände med KQLY bakom sig.

Titan besegrade överraskningslaget Penta Gaming från Tyskland i semifinalen av Asus Rog 2015. Efter segern svarade Dan ”apex” Madesclaire på frågan hur nye spelaren Cédric ”RpK” Guipouy kommit in i laget och hur truppen hanterat situationen efter Hovik ”KQLY” Tovmassians VAC-ban.
– Vi tänker inte på honom längre, säger han efter vinsten.

Det franska storlaget Titan besegrade tyska uppstickaren Penta Gaming i första semifinalen i det finska LAN:et Asus Rog 2015. Efter en lång och intensiv batalj på Cache, kunde fransmännen enkelt köra över sina tyska motståndare på Inferno.

”Kändes väldigt konstigt i början”

Nu väntar antingen Ninjas in Pyjamas eller Hellraisers i finalen. Men vägen tillbaka till toppen har varit lång för det franska gänget. Under slutfasen av 2014 åkte den dåvarande lagkamraten, Hovik ”KQLY” Tovmassian, fast för fusk. Något som innebar att Titan blev diskvalificerade från Dreamhack Winter.
– Det kändes väldigt konstigt i början när det precis hade hänt, och att vi inte fick spela DH var väldigt irriterande kände jag. Men nu tänker vi inte på honom längre, säger Dan ”apex” Madesclaire.

”RpK kommer bli väldigt bra”

KQLY är avstängd från alla Valve-sponsrade evenemang på obestämd tid, och en kort tid efter att VAC-bannen slog till fick fransmannen sparken från Titan. I hans ställe har laget plockat in den välkände Counter-Strike Source-spelaren Cédric ”RpK” Guipouy, en spelare som varit borta från CS-scenen i närmare två år.
– Han har kvar sin aim och den kommer han alltid att kunna använda. Om han bara blir mer bekväm med spelet och rörelsemönstret, så kommer han att bli väldigt bra, var Robin ”Fifflarens” Johanssons dom över den nye spelaren efter gruppspelet.

”Kan lita på att han inte gör det”

Apex är desto mer frikostig med berömmet över sin nye kollega.
– Han har kommit in väldigt bra i gänget och vi har förändrat en hel del i hur vi spelare. KQLY var en mer aggressiv spelare och lämnade ofta sina positioner, något vi nu kan lita på att RpK inte gör, förklarar han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport