CS:GO

Bad Monkey Gaming: ”Vi hade en riktigt dålig dag”

av Björn Ehrnberg

 

Bad Monkey Gaming fr.v: Sonia "Sonia" Garcia, Irene "iRene" Sanchez, Therese ”Lillsan” Pettersson, Julia ”Juliano” Kiran, Zainab "zAAz" Turkie
Bad Monkey Gaming fr.v: Sonia ”Sonia” Garcia, Irene ”iRene” Sanchez, Therese ”Lillsan” Pettersson, Julia ”Juliano” Kiran, Zainab ”zAAz” Turkie

Bad Monkey Gaming steg in i ESWC-turneringen med ett stort självförtroende och gulddrömmar. Men efter en tidig förlust mot Reason Gaming var det ett gäng nervösa svenskor som fortsatte kämpa.
– Vi spelade bra alla matcher men det var mycket mer misstag än vi hade räknat med, säger Julia ”Juliano” Kiran till Aftonbladet Esport efter första dagens drabbningar.

ESWC-turneringen började på sämsta tänkbara sätt för Bad Monkey Gaming. Laget förlorade något överraskande mot Reason Gaming och det stora självförtroendet hade fått sig en rejäl törn.
– Vi märkte att de hade suttit dagen innan. Igår spelade de nio kartor och hade redan fått sig ytterligare en innan vår match. Det handlar lite om att få känna på datorerna och allting, säger Julia ”Juliano” Kiran.

Efter många om och men lyckades BMG ta sig vidare ur gruppen. Men samtidigt medger Juliano att just gruppspelen inte alltid varit en dans på rosor.
– Så har det alltid varit. Även förra året hade vi problem med att ta oss ur gruppen. När man spelar första matcherna är man inte uppvärmd och van. Första dagen är alltid dåliga.

Efter förlusten mot Reason Gaming lyckades BMG vinna över myXMG och UBINITED med 16-7 respektive 16-14. Matchen mot UBINITED på Inferno blev en otroligt jämn historia där flertalet tappade anti-eco-rundor ledde till en oerhörd spänning.

Under torsdagen var det många förseningar på herrsidan och stora tekniska strul med sändningarna. Något som Juliano inte märkte av där damerna satt.
– Vi märkte inte att något var dåligt uppstyrt. Vi kanske hade tio minuters försening där de hade något problem, men vi upplevde inte några sådana. De brukar vara duktiga på att starta i tid och ha koll på lagen.

Julia ’Julie’ Kiran

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport