CS:GO

Barstrike växer – här kan du se majorfinalen

av Björn Ehrnberg
barstrikeaftonbladet

Samtidigt som världseliten gör sig redo för att slåss om 9 miljoner kronor i Columbus börjar svenska Counter-Strike-entusiaster runt om i landet förbereda för en helg med CS på tapetern.
Återigen kan esport-fans få se final tillsammans med vänner och likasinnade på en bar på hela sex städer runt om i Sverige.
– På de flesta platserna måste vi faktiskt se till att de utökar områdena för att folk ska få plats, säger Barstrikes grundare, Fredrik ”slop3” Wahlstedt till Aftonbladet Esport.

I likhet med esporten i stort har Barstrike bara vuxit och vuxit sedan MLG i Aspen då vi första gången kunde sätta oss ned och ta en bira samtidigt som vi fick kika på lite CS:GO. Nu har det blivit dags igen.

Ninjas in Pyjamas och Fnatic befinner sig i USA och Columbus för att slåss för de svenska färgerna. Men enligt Fredrik ”slop3” Wahlstedt är ett svensk lag i finalen inte ett krav för att folk ska dyka upp på Barstrike.
– Även om svenska finaler bidrar är det nog mest att få träffa vänner och likasinnade som lockar mest. Om det sen är ett svenskt lag i finalen, så är det bara ett plus, konstaterar CS:GO-experten för Aftonbladet Esport.

På söndag kommer folk i Göteborg, Malmö, Luleå, Linköping, Gävle och Stockholm att kunna sätta sig på en restaurang för att sedan se All-Star-matchen och självklart även finalen. Besökare kan komma till de respektive krogarna redan 17.00.

Vad kan folk som vill vara med och starta barstrike i sina hemstäder göra?
– Ifall men är intresserad av och dra igång en Barstrike och bli så kallad ambassadör så hör man helt enkelt av sig till oss via e-mejl eller sociala medier. Vi hjälper alla med att kontakta restauranger och att få ut eventet på ett snabbt och effektivt sätt, säger slop3.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport