CS:GO

Här är laget som ska föra Team Property till toppen

av Björn Ehrnberg

Nu är det klart. Efter en tids tystnad gör Team Property comeback på CS:GO-scenen. Och laget har högflugna planer.
– Det här känns jävligt bra. Vi behöver en ny utmanare mot de två storlagen här i Sverige, säger lagets ordförande, Aron Larsson, till Aftonbladet Esport.

Marcus ”zet” Sundström, Marcus ”Delpan” Larsson, Jimmy ”Jumpy” Berndtsson, Christian ”Spitfire” Schiölde och Joel ”emilio” Mako tar nu plats framför skärmarna och lirar under Team Property-flagg. Första eventet blir Gigacon i Norge som går av stapeln mellan den 2 och 5 oktober. Och det är en nöjd ordförande som vi får tag på.
– Det har var väldigt lång tid mellan våra två lag. Vi märkte med det förra laget att CS:GO nästan är som en nationalsport i Sverige. Vi tycker också att det är konstigt att det endast finns två stora lag i Sverige, och vi vill komma in och utmana dem, säger Aron Larsson.

Det är relativt kort tid till den turneringen. Har spelarna fått den tid de behöver för att kunna spela på toppen av sin förmåga?

– Det är väldigt rutinerade spelare, så de vet hur man gör för att spela i ett lag. Det de måste fokusera på nu är att komma tillbaka den nivån de en gång har varit på.

”Kommer utvärdera hur det gått”

Hur långt sträcker sig spelarnas kontrakt?

– Från vår sida är det här en långsiktig satsning, men sen måste vi se hur just den här femman fungerar. Till julen kommer vi, som alla andra lag, att utvärdera hur det har gått. Men vi vill just nu inte säga hur långa kontrakt spelarna har.

Vad kommer det att krävas för framgångar för den här femman för att få fortsätta?

– Det är lite som att fråga hur långt ett rep är. Vi kommer självklart att titta på hur spelarna presterar, men just nu fokuserar vi på att få laget att fungera ihop. Till Dreamhack Winter hoppas vi innerligt på att se lite framgång eftersom vi investerat rätt mycket pengar i den här satsningen. CS:GO är utan tvekan det spelet vi satsar mest på.

”Är riktigt taggad”

Samtidigt är lagets nytillsatte manager taggad på uppgiften som står inför det nya laget.
– Vi är riktigt glada att vara en del av Team Property. Vi ser fram emot de kommande turneringarna detta år och vi hoppas på riktigt bra resultat. Jag är riktigt taggad på att bygga nästa storlag inom CS:GO, säger Jerry “Vetic” Fors.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport