CS:GO
English version

Boltz hyllar svenska fansen: ”De hejar på oss som om vi vore gudar”

av Simon Engstrand
Ricardo "boltz" Prass. Photo: Adela Sznajder, Dreamhack.
Ricardo ”boltz” Prass. Photo: Adela Sznajder, Dreamhack.

Sverige kallas ofta för Counter-Strike:s hemland och fansens dedikation på Dreamhack Summer styrker helt klart epitetet.
Efter ett första besök på jätteevenemanget i Jönköping får svenskarna nu hyllningar från ingen mindre än brasilianska toppspelaren, Ricardo ”boltz” Prass.
– De hejar på oss som om vi vore gudar, säger en upprymd stjärna.

Immortals fortsätter imponera, leverera och kliver allt högre upp på världsrankingen. Förvisso föll de tungt i kvalet till nästa stora major, men nu är de tillbaka och skickar hem svenska femmor inför deras hemmapublik på Dreamhack Summer.
– Fansen är riktigt passionerade, de hejar på oss som om vi vore gudar, det är fantastiskt, säger Immortals-spelaren Ricardo ”boltz” Prass till Aftonbladet Esport.

För honom är det första besöket på det gigantiska LAN:et i Jönköping. I sin allra senaste match lyckades han och lagkamraterna slå ut hemmafavoriterna i GODSENT. Nu är brasilianarna klara för den stora finalen.
– De är ett riktigt starkt lag med en fantastiskt lagkapten i Markus ”Pronax” Wallsten, säger Boltz om att möta det svenska laget.
– De är starka och vi har stor respekt för dem.

”Det var en annan tid”

Före den nuvarande Immortals-femman grundades så var Boltz med i det lag som just nu är världens bästa, Luminosity Gaming. I en lagomkastning som såg Lincoln ”fnx” Lau och Tacio ”Taco” Filho kliva in i Luminosity så hoppade Boltz över till Games Academy.
– Det var en annan tid, vi visste långt mycket mindre om spelet. Nu har vi lärt oss väldigt mycket och fortsätter lära oss tillsammans med Luminosity. Även om vi inte är i samma lag så är det jämt och ständigt över i vårt hus och lär oss saker. Jag trivs jättebra i Immortals, alla är så schyssta, säger boltz på ämnet.

Den brasilianska truppen fortsätter imponera och kliva fram. I och med det sätter de sitt hemland på CS:GO-kartan ännu en gång. Men för stunden väntar semester.
– Vi är väldigt glada över våra resultat. Vi blir bättre och spelar bra, men nu behöver vi vara lediga. Vi var rätt upprörda att vi inte kvalade till majorn, så nu tar vi semester och återvänder ännu starkare.

Immortals:

Immortelas

Ricardo ”boltz” Prass
Henrique ”hen1” Teles
Lucas ”lucas1” Teles
Gustavo ”SHOOWTiME” Goncalves
Joao ”felps” Vasconcellos

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport