CS:GO

Brasilianarnas jätteskräll efter nykomlingens monstermatch: ”Galet bra”

av Simon Engstrand
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack

Sedan 1.6-veteranen Gabriel ”FalleN” Toledo gjorde comeback till CS:GO har han tagit laget Luminosity med sig till toppen.
Nu tävlar de på sin tredje major-turnering på raken och har redan lyckats leverera överraskande resultat – mycket tack vare storspel från Marcelo ”Coldzera” David.
– Han spelade galet bra hela matchen, sa FalleN efter vinsten.

Brasilianska Luminosity Gaming har sett starkare och starkare ut sedan Gabriel ”FalleN” Toledo gjorde comeback till Counter-Strike. Nu tävlar laget på sin tredje raka major-turnering och redan i första matchen lyckades de leverera.

I gruppspelets andra match ställdes Luminosity mot de amerikanska stjärnorna i Cloud9, ett lag som funnits länge i scenen och som under sommaren såg ut att vara på väg mot toppen. På senare tid har dock Sean ”seang@res” Gares och hans molnmannar gått utför, men trots det var de favorittippade att vinna mötet mot brasilianarna.

Men efter de första rundorna vände förväntningarna. Luminosity tog en mycket stark ledning med 5-0, men vid lagbytet hade Cloud9 jobbat sig tillbaka och poängbrädan visade ett mycket jämnare resultat. Trots det kunde brasilianarna efter sidbyte sätta sig i förarsätet och styra skeppet mot vinst – mycket tack vare en monstruös insats från nykomlingen Marcelo ”Coldzera” David som gick med i laget för några månader sedan och vid matchens slutpunkt hade 31-15 i stats.
– Matchen var ganska svår, vi började bra med 5-0. Coldzera spelade galet bra hela matchen. Jag är själv glad att jag kunde bidra med något i pistolrundorna, oftast gillar jag inte pistoler men den här gången gick det bra. Vi spelade grymt och jag ser fram emot nästa match, sa Fallen efter skrällen.

Härnäst ställs Brasilianarna i ett revanschmöte mot svenska Fnatic, laget som förra majorn slog ut Luminosity i slutspelet. Följ turneringen på Dreamhacks Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport