CS:GO

Brasilianska jättarna klara för major-semi: ”Ett lag man ska respektera”

av Simon Engstrand
lg123

Luminosity Gaming kan andas ut för stunden.
Efter en nervkittlande drabbning mot polska Virtus.Pro är de klara för semifinal på MLG Columbus. Där ställs de mot Team Liquid.
– De är ett lag man ska respektera. De har tagit sig dit de är nu väldigt övertygande, sa Gabriel ”FalleN” Toledo inför matchen.

Den sista platsen till semifinal på MLG Columbus stod på spel när polska Virtus.Pro och brasilianska Luminosity Gaming drabbade samman inför den amerikanska publiken på stora Nationwide arenan.

De polska björnarna hade överraskat såväl experter som fans med sin nyfunna form, medan Luminosity ända sedan starten varit bland de favorittippade lagen att vinna hela kalaset. I kvartsfinalen var det vinna eller försvinna.

Båda femmorna kammade hem sina respektive kartval. Virtus.Pro segrade på Cache med 19-17 i övertid och Luminosity kunde plocka hem vinst på Cobblestone med 16-10. Matchen gick vidare till den slumpmässigt utvalda spelplanen Overpass.

Så nära – men ändå inte

Mellan granater och skott som avfyrades till höger och vänster gick rundor hem till båda lagen i jämn maner. Men snart var det ändå de brasilianska mannarna som kunde ta ledning.

Allt verkade gå Luminositys väg och så småningom stack till och med Lincoln ”fnx” Lau in sin Gut Knife i buken på Janusz ”Snax” Pogorzelski. I halvtid hade brassarna införskaffat ett stadigt övertag med 12-3 i rundor.

Det var inte förrän det brasilianska storlaget var på väg att låsa ned matchen som Virtus.Pro på riktigt gav sig in i leken. Med Filip ”Neo” Kubski i spetsen plogade de sig igenom 5 raka rundvinster och trots att LG spelade för matchbollen verkade VP fortfarande ha chans att plocka hem vinsten.

Men styrketaget visade sig vara för lite och för sent. Till sist kunde Luminosity plocka hem matchen med 16-11. Därmed är de klara för semifinal mot Team Liquid.
– De är ett väldigt starkt lag som vi är vana att spela mot, ett lag man ska respektera. De har tagit sig dit de är nu väldigt övertygande, sa Gabriel ”FalleN” Toledo inför semin. Samtidigt passade han på att hylla lagkamraten Epitacio ”TACO” Pessoa.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport