CS:GO
English version

Chocken: LGB Esports besegrar Virtus.Pro

av Björn Ehrnberg

lgbesportsLGB Esports chockerar hela CS:GO-världen genom att besegra det polska topplaget, Virtus.Pro. På polackernas ”hemmabana” lyckades de norska spelarna plocka ner det stjärnspäckade laget.
– Jag känner mig lite skakig om jag ska vara ärlig, vi visste vad vi var på väg att ge oss in på eftersom Virtus.Pro har levererat riktigt starka resultat på Cache, men vi kände oss självsäkra, säger Morten ”zEVES” Vollan till Aftonbladet Esport.

Norska LGB Esports kvalificerade sig till Pantamera-LANet på Inferno genom ett online-kval. I sin första match i turneringen åkte det snabbt på en mina när de ställdes mot de svenska jättarna i Ninjas in Pyjamas.
– Det här var väldigt bra för vår lagmoral, säger Morten ”zEVES” Vollan till Aftonbladet Esport efter segern över Virtus.Pro och fortsätter:
– Självkänslan efter NiP-försluten var rätt låg och de krossade oss verkligen.

När norrmännen sedermera ställdes mot Virtus.Pro på Cache var det inte många som gav dem särskilt stora chanser. Men när den sista fragen var gjord stod underdogsen som segrare.

Vad var det som bäddade för segern?
– Inte för att vara allt för kaxig, men under vår eco-runda med P250 lyckades jag plocka två killar på bombplats B och jag lyckades lura Pasha när han sprang för att hämta ett kit när det i stället var en granat och han inte han stoppa bomben, säger zEVES.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport