CS:GO

Chosen klara för Copenhagen Games: ”Vi är taggade”

av Simon Engstrand
Copenhagen Games arrangeras en gång per år i Köpenhamn
Copenhagen Games arrangeras en gång per år i Köpenhamn

Senare i vår öppnas portarna till Øksnehallen där Copenhagen Games arrangeras en gång per år. Totalt kommer 32 CS:GO lag för att slåss om prispotten på cirka 250 000 kronor. Nu har sex nya lag blivit inbjudna.

Till Øksnehallen i Köpenhamn kommer 32 lag för att slåss om en prispott på cirka 250 000 kronor mellan 1 och 4 april. 16 lag ska bjudas in och övriga 16 kvalar genom en så kallad ”BYOC-turnering” på plats. På torsdagen gick Copenhagen Games ut med att ytterligare sex lag är klara för turneringen. Bland annat Christian ”Spitfire” Schiölde, tillsammans med 1.6-legendarerna Björn ”threat” Pers och Frej ”kHRYSTAL” Sjöström i laget Chosen, är klara för det danska LAN:et.
– Vi är taggade, men det är svårt att säga hur långt vi kommer gå eftersom vi är ett så pass nytt lag och det är vårt första event ihop. Men jag tror vi har rätt bra chanser att ta oss långt, säger Schiölde.

”Det kommer vara tufft motstånd”

Det danska evenemanget brukar av naturliga skäl locka flera danska lag, men till turneringen reser också organisationer från hela världen. Polska Virtus.Pro, som gick till final i förra årets upplaga, är ett av lagen som accepterat inbjudan.
– Jag tror motståndet kommer vara tufft, även om inte alla topplag kommer åka dit. Vi får ta en match i taget och köra på det vi prackat, sen får vi se hur det går, berättar Schiölde till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport