CS:GO
English version

CLG-stjärnan om Amerikanska kampen: ”Det står mellan oss, Cloud9 och Team Liquid”

av Simon Engstrand

Tillsammans med samtliga Nordamerikanska lag slogs Counter Logic Gaming ut redan i gruppspelet på major-turneirngen Dreamhack Cluj.
Nu verkar glappet mellan lagen vara mindre än någonsin och jakten är igång för att bli Nordamerikas bästa CS:GO-lag.
– Det står mellan oss, Team Liquid och Cloud9, säger CLG-AWP:aren Josh ”Jdm64” Morzano till Aftonbladet Esport.

På major-turneringen Dreamhacj Cluj gick stjärnorna från Counter Logic Gaming samma öde till mötes som landsmännen i Cloud9 och Team Liquid – de slogs ut i gruppspelet. Efteråt berättade Cloud9-ledaren Sean ”Seang@res” Gares att han var osäker om de fortfarande var Nordamerikas bästa lag. CLG-AWP:aren Josh ”Jdm64” Morzano tror Counter Logic Gaming kan ta över den positionen.
– Definitivt. Det står mellan oss, Cloud9 och Team Liquid. Det handlar bara om vilket lag som presterar just den dagen, och Liquid har verkat riktigt starka på senare tid, säger Jdm64 till Aftonbladet Esport.

”Jag visste att det skulle bli svårt”

Jdm64 har tävlat på två major-turneringar, båda gångerna med amerikanska CLG. När de dök upp på sin första major ifrågasatte många vad de egentligen skulle kunna åstadkomma, men mer och mer har de bevisat att de tillhör toppen.
– Vårt lag utvecklas och individuellt mognar jag också. Jag försöker så jäkla hårt att bli bättre genom att se på demos och spela deathmatch – jag övar på mitt aim konstant. Varje gång vi kommer till en major blir vi bättre, helt klart, säger Jdm64 och fortsätter:
– När jag först gick med i laget trodde jag aldrig vi skulle kunna gå och slå Dignitas bara sådär. Jag tror vi kan möta vilket top 10 lag som helst i en bäst-av-en och vinna.

På Dreamhack Cluj, den allra senaste majorn, hamnade CLG i en utav turneringens svåraste grupper. I avgörande matchen mot Na’vi chansade de och plockade bort Overpass i stället för Inferno, den karta som de spelat minst, för att byta bort Na’vis kanske starkaste karta.
– Ärligt talat trodde jag vi skulle ta oss ur gruppen. Jag visste att det skulle bli svårt eftersom vi var tvungna att skrälla mot antingen Na’vi eller Team EnvyUs.
– Det var en svårt grupp och vi förberedde oss för den. Vi kollade igenom massvis med demos. Na’vi spelade bra och de är ett fantastiskt lag.

”Jag bryr mig inte om jag är världens bästa”

Om en räknar med ESL Katowice, där Peter ”ptr” Gurney spelade i stället för Jdm64, har CLG deltagit på tre raka major-turneringar – och slagits ut i gruppspelet på samtliga. Jdm64 ser flera områden där laget behöver förbättras.
– Vi har massor av svagheter att fixa. Våra ”after plant”-situationer är förskräckliga och även när vi har övertag. Vi förlorar alltid massa rundor trots att vi har övertag i antal spelare vid liv. Vi är inte diciplinerade nog, men som jag sa, jag ser utveckling och jag tror vi bara måste fortsätta jobba på det.

Jdm64 tror inte det finns någon gräns på hur långt en spelare kan gå. På individuel basis är han en utav de spelare som tagit flest kliv uppåt i personlig utveckling och fått allt mer uppmärksamhet. Framförallt är det tack vare hans vassa AWP-spel.
– Jag bryr mig inte om jag får uppmärksamhet, det är det som är grejen. Jag bryr mig inte om jag är världens bästa AWP:are – jag bryr mig om att vinna. Jag kommer såklart försöka vara den bästa AWP:aren och vara en så bra spelare som jag bara kan – för det kommer hjälpa laget – men det som spelar roll för mig är att laget vinner. Om vi blir världens bästa lag fast än jag inte presterar så skulle jag ändå vara glad.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport