CS:GO

Cloud9 chockar Team EnvyUs: ”Jag var rätt säker”

av Björn Ehrnberg
cloud9

Cloud9 tog en oerhört meriterande seger i sin första match av ESL/ESEA Pro Leagues stora turnering.
Mot franska Team EnvyUs plockade amerikanska laget hem Cache med 16-13.
– Jag blev väldigt imponerad över hur Cloud9 spelade i den här matchen, säger experten Jonatan ”Devilwalk” Lundberg under sändningen.

Cloud9 är en match ifrån nytt slutspel på ett europeiskt LAN. Efter segern över Team EnvyUs väntar nu Virtus.Pro efter en imponerade upphämtning på Cache.
– Helt ärligt vore jag ännu mer exalterad om det inte varit för att jag känt att vi hade så mycket kontroll över matchen. Jag var rätt säker på att vi skulle lyckas med comebacken, säger lagets ingame leader, Sean ”seangares” Gares efter matchen.

Matchen inleddes däremot åt helt andra hållet. Team EnvyUs plockade enkelt hem pistolrundan i första halvlek som CT och snöbollade sedan vidare till en 6-0-ledning. Men tack vare ett gediget användande av molotov cocktails.
– Jag är väldigt imponerad över hur de använde smokes och molotovs för att forcera ut sina motståndare i dåliga vinklar, konstaterar experten Jonatan ”Devilwalk” Lundberg i studion efter matchen.

När lagen väl bytte sitta förlorade återigen det amerikanska laget pistolrundan. Men efter att ha förlorat en force-buy och efterföljande eco började Cloud9 tro på sig själva. Till slut kunde laget segla hem segern med 16-13 och nu väntar som sagt Virtus.Pro i winner-bracket-matchen i grupp a.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport