CS:GO
English version

”CS:GO-historia kommer att skrivas i dagarna”

av Tobias Lundgren
csgo

Enligt Daily Dot och HLTV har ESL, Twitch, en rad organisationer och Vulcun, esportsajten med fantasyligor och miljontals dollar i prispott, träffats i San Francisco för att diskutera en exklusivitetsdeal för CS:GO. Och enligt källor till Aftonbladet Esport kommer stora nyheter bekräftas inom kort. ”CS:GO-historia kommer att skrivas i dagarna, det handlar inte bara om ESL utan är mycket större än så”, säger källan.

CS:GO har vuxit explosionsartat den senaste tiden och lagen har haft ett hektiskt schema med online-turneringar och LAN-slutspel var och varannan vecka, mycket likt situationen inom Dota2 där många av topplagen helt enkelt tvingas hoppa av vissa ligor på grund av tidsbrist.
Men nu kan allt det förändras i spelet, då Daily Dot tillsammans med HLTV rapporterar att jätteorganisatören ESL tillsammans med flera lag och fantasy-sajten Vulcun träffat Twitch i San Francisco för att diskutera en exklusivitetsdeal.
Representanter från lag som NiP, EnVyUs, Team Liquid och Fnatic var även de på plats under mötet.

CS:GO kan få liknande liga som LCS

Dealen skulle innebära att 18 miljoner dollar skulle pumpas in i den exklusiva ligan och att Twitch samt mediabolaget MTG skulle få sändningsrättigheterna.
Lagen skulle låsas fast och inte kunna spela i andra ligor än den ESL driver, men enligt uppgifter till Aftonbladet Esport kan dealen vara långt större än så.
Flera lagägare har velat skapa något liknande som LCS i League of Legends och det är vad som kan vara på horisonten även för CS:GO.
– CS:GO-historia kommer att skrivas i dagarna, det handlar inte bara om ESL utan är mycket större än så, säger en källa till Aftonbladet Esport.
– Om det går igenom kommer esporten ha en ljus och organiserad framtid. Det finns inga riktlinjer nu och arrangörerna gör som de vill. Just nu är det en soppa och spelarna vill ha det mer inrutat. Som det är idag spelar de helger och kvällar och ska även hinna med sponsorer. Det blir skit av det hela.

”Kommer delas upp i tier ett och tier två-lag”

Exklusiviteten skulle innebära att FaceIT, DreamHack, Gfinity och andra arrangörer som varit framstående inom spelet skulle gå miste om topplagen i framtida turneringar.
– Det kommer delas upp i tier ett och tier två-lag, sedan kommer det göras en gigantisk liga. Sådana som DreamHack riskerar att bli uteslutna från alltihopa.
Källan säger också att dealen kan vara på plats inom 14 dagar.
DreamHack har ännu inte kommenterat situationen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport