CS:GO

CS:GO-laget trollade svindlare: ”Att förlora var inte ett alternativ”

av Björn Ehrnberg

Estländarna i OnlineBOTS blev tillfrågade av en känd spelare att lägga sig i en match. Men i stället för att gå med på svindlarens förslag valde estländarna att göra allt i sin makt för att vinna matchen mot Imperial Dragons, något de också gjorde.
”Jag pratade med mina lagkamrater och vi kom fram till att vi ville köra över honom, ta emot hans skins och sen vinna matchen,” skriver Hendrik ”cheti” Vallimägi i ett inlägg på Reddit.

Den senaste tiden har CS:GO-scenen skakats av läggmatcher och bettingskandaler. De tidigare amerikanska proffsen i iBUYPOWER har stängts av på obestämd tid och majoriteten av Epsilon får inte delta i Valve-sponsrade evenemang i ett år sedan det uppdagats att spelarna lagt sig i matcher.

”Förlora var inte ett alternativ”

Nu uppger estländska laget OnlineBOTS att de slagit tillbaka mot personer inom bettingindustrin som försöker köpa spelare. När en person som går under smeknamnet ”Stormberg” närmade sig spelarna i OnlineBOTS med ett erbjudande gällande en läggmatch mot Imperial Dragons ska OnlineBOTS ha tagit emot skinsen, men samtidigt haft som ambition att göra allt i sin makt för att vinna matchen.
”Vi hade aldrig någon intention om att lägga oss i matchen mot ID. Det diskuterades inte ens. Stormberg närmade sig oss med ett erbjudande på drygt 15 000 kronor,” skriver lagkaptenen Hendrik ”cheti” Vallimägi i en post på Reddit. Han fortsätter:
”Med vetskap om att han spelat på matchen gick vi in i drabbningen med stort självförtroende, att förlora var inte ett alternativ.

”Blev omedelbart blockad”

I posten berättar cheki att spelarna omedelbart blockade Stormberg efter att de inledande bytena var gjorda.
”Han betalade tre av oss 560 kronor i skins vardera, och mig gav han 811 kronor, sedan blev han omedelbart blockad från våra vänlistor.”
Vid skrivande stund har det fortfarande inte publicerats några bevis eller chattloggar angående incidenten. Communityts reaktion har varit spretiga, om än uppskattande.
”Oprofessionellt som fan, men galet kul,” skriver bland annat redditanvändaren, cky_stew.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport