CS:GO
English version

Danska storlagets drömfinal: ”Vill visa att vi kan slå Fnatic i en major”

av Simon Engstrand
Nicolai "Device" Reedtz
Nicolai ”Device” Reedtz

Team Solomid är på god väg att vinna sin första major-turnering någonsin på ESL One i Köln. Hittills har de demolerat motståndaren till höger och vänster, och målet är nu inriktat på ett visst svenskt storlag. – Vi vill visa att vi kan slå Fnatic i en major, säger Nicolai ”Device” Reedtz till Aftonbladet Esport.

Danskarna i Team Solomid anses tillhöra den absoluta toppen av tävlingsinriktad CS:GO. Än så länge har de dock inte vunnit någon major-titel, något som skulle kunna ändras under söndagens ESL One Cologne-matcher när laget utmanar den absoluta världseliten.
– Det går inte att beskriva hur viktigt det är. Det är var vi kämpat för ända sedan vi skapade laget, en major-vinst eller vinst på en stor turnering. Vi har vunnit på stora turneringar, och nu vill vi vinna på majorn, säger Nicolai ”Device” Reedtz till Aftonbladet Esport.

Under låg tid var TSM ett lag med stor potential, men vad som ofta satte käppar i hjulen för dem var en mental stoppkloss som verkade dyka upp på de viktigaste matcherna. På senare tid har dock Team Solomid kunnat vinna flera stora titlar och det mentala hindret verkar så gott som bortblås. Samtidigt har danska storlaget visat skakig form inför majorn.
– Det är väldigt förståeligt att folk tycker vi förberett oss dåligt, för vi känner samma sak själva. Ärligt talat, vi har vunnit kanske 5 av 30 scrims innan den här turneringen. Vi är lite skakiga, men scrim-resultat spelar ingen roll. Vi har visat stark form och våra prestationer påminner oss om de gånger som vi vunnit turneringar, förklarar Device.

Hur var självförtroendet inför majorn?
– Faktiskt ganska starkt. Vi är ett totalt annorlunda lag när vi spelar officiella matcher, jämför med vanliga matcher. Vi har visat det här och jag är ganska säker på att vi kommer visa det i semifinalen också.

”Vi är ganska chockade”

Danskarna är klara för semifinal mot Team EnvyUs i söndagens första match på ESL One Cologne. På turneringsresan till semifinalen har TSM krossat motståndare till höger och vänster, och överraskande nog även mot svenska publikfavoriterna Ninjas in Pyjamas.
– Ärligt talat så är Cache förmodligen våran sämsta karta på den här majorn, och vi var ganska chockade att de inte spelade som vi trodde de skulle. De gav oss all kontroll över kartan och lyckades mer eller mindre få till några jämna rundor, men vi vann med 16-3, säger Device och fortsätter:
– Jag tror det var en mix av att NiP spelade taktiskt dåligt och vi satte våra skott.

Vad tror du om matchen mot EnvyUS?
– De är tveklöst starka, men jag tror inte de har lika bra taktiker som andra lag än. De är starka individuellt och har redan byggt upp en stark mappool, vilket är ganska läskigt med tanke på att de bara spelat tillsammans i en och en halv månad. Så de är ett starkt lag, men jag är ganska säker på att vi kommer ge dem en match.

Vilka skulle du vilja möta i final?
Fnatic såklart. Vi vill slå Fnatic på en major nu. Vi har visat att vi kan slå dem i vanliga turneringar och nu vill bevisa att vi kan slå dem på en major också.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport