CS:GO
English version

Danske stjärnan om nya satsningen: ”Just nu äter, lever och andas jag Counter-Strike”

av Simon Engstrand

Danske Casper ”cadiaN” Møller blev laglös efter han byttes ut i SK Gaming och gick samman med en ny skandinavisk femma.
Efter två LAN-events med blandade resultat riktas blickarna nu mot framtiden.
– Just nu äter, lever och andas jag Counter-Strike, säger cadiaN till Aftonbladet Esport.

För Counter-Strike: Global Offensive-communityn är Casper ”cadiaN” Møller ett välbekant ansikte. Genom åren har han tävlat vid sidan av stjärnor som Chris ”ChrisJ” de Jong, Markus ”Kjaerbye” Kjaerbye och Philip ”Aizy” Aistrup. Samtidigt har han dessutom gjort karriär som analytiker på evenemang som ESL One Katowice.

Men i danska CS:GO-scenen pågick nyligen något av en lagkarusell, och när åkturen slutat snurra stod cadiaN utan lag, då SK Gaming valde att byta ut honom. Stjärnan säger emellertid till Aftonbladet Esport att hans kontrakt med SK gäller fram till 30 april.

Strax därefter kom landsmännen i No Problem och ville plocka in cadiaN inför finalerna av ESL Nordic Nationals.
– Jag nappade direkt. Det var en bra möjlighet för mig att visa upp vad jag kan åstadkomma på en individuell nivå i den roll som passar mig bäst, som AWP:are, säger cadiaN på ämnet.

Nytt skandinaviskt lag får liv

No Problem-femman placerade sig på andra plats i den nordiska tävlingen, men efteråt valde två av medlemmarna att gå skilda vägar med laget. CadiaN, Nicolai ”glace” Jensen och Frederik ”LOMME” Nielsen fick därmed börja söka efter nya lagkamrater och landade slutligen på norrländska före detta Team Acer-spelarna John ”Wenton” Eriksson samt Frej ”kHRYSTAL” Sjöström. Tillsammans skrev de på för nystartade organisationen Preparation.

Hittills har femman deltagit på två LAN-evenemang, finalerna av Nordic Masters i Älmhult och Pantamera CS:GO Challenge på Inferno Online i Stockholm.
– Det har gått upp och ner och i slutändan var vi riktigt missnöjda med resultaten på Nordic Masters, säger CadiaN.

Inför Pantamera styrde de dock upp en fyra dagar lång ”bootcamp” tillsammans.
– Vi kände oss mycket mer självsäkra, och man kunde se på lagkemin, träningsresultaten och våran individuella nivå att vi skulle ha en bra turnering.

Preparation gjorde starkt avtryck i gruppspelet, och slog bland annat Markus ”pronax” Wallstens nya lag Ancient med 16-1 samt Aleksi ”allu” Jallis ENCE med 19-17. I semifinalen blev de till sist utslagna av Orgless.
– Det var dock väldigt viktigt för oss som lag att vi lyckades återhämta oss och göra comeback i matchen om tredjeplatsen.
– Alla höll med om att vi kunde känna oss ganska nöjda ifall vi slog ENCE, Ancient samt Alternate Attax. Och till slut förmådde vi också att också besegra Alternate med 2-0.

När det kommer till hans personliga spelande säger cadiaN att allt fokus i livet ligger på Counter-Strike. Något som verkar kunna fortsätta en lång tid framöver.
– Jag tog examen i somras, och planerar att fokusera på CS i ett eller två år, säger han och fortsätter:
– Just nu äter, lever och andas jag Counter-Strike.

”Kommunikationen kan jobbas på, men den är inte dålig”

Att starta lag med personer från olika länder har ibland visat sig problematiskt. Ofta blir det nämligen svårare att kommunicera.
Svenska Andreas ”schneider” Lindberg gick 2015 med i danska Team Dignitas. Perioden blev dock kortvarig och svensken fick lämna hyfsat snabbt med just kommunikationen som anledning.

Hur funkar snacket i Preparation?
– Vi är alla välutbildade personer som kan prata på engelska, så det är inte något problem alls. Kommunikationen kan jobbas på, men den är inte dålig.

Hur ser du på framtiden för laget?
– Förhoppningsvis bra. Det är svårt att säga, men vi kommer börja träna inför Copenhagen Games snart efter en kortare paus och vi får se var det tar oss.

 

Bonusmaterial: Yngre versioner av Pronax, kHRYSTAL och Richard ”Xizt” Landström tävlade för H2k på WCG Assembly 2010.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport