CS:GO
English version

Debutanten avslöjar: Ancient kan gå till känd organisation

av Simon Engstrand

Med stöd från sina forna lagkamrater tog Jonas ”Lekr0” Olofsson ett kliv upp i karriären och slöt upp med Markus ”pronax” Wallsten i Ancient.
Framgångarna har redan rullat in och i samtal med Aftonbladet Esport avslöjar svensken att laget just nu för diskussioner med en organisation som ”de flesta vet om”.
– Vi har visat bra resultat mot alla möjliga lag. Så jag känner att vi som spelare, och med våran inställning, kan det gå väldigt bra, säger han om framtiden för laget.

Jonas ”Lekr0” Olofsson har bakgrund i lag som TSK och Publiclir med spelare som Alexander ”SKYTTEN” Carlsson och före detta vapendragaren Daniel ”DomiNate” Garcia. För ett tag sedan kom ett oemotståndligt erbjudande från Markus ”pronax” Wallsten att testspela för nya svensklaget Ancient.
– Jag tänkte direkt; ’ska jag lämna mitt lag för att få ”trial-plats” i ett annat?’. Men jag kände att det var en för stor möjlighet att ta mig uppåt, så jag kunde inte säga nej. Det tog inte så lång tid innan jag hade bestämt mig, säger Lekr0 om att kliva in i laget.

På grund av en handskada tvingades Jonatan ”Devilwalk” Lundberg att lämna laget och karriären som CS:GO-spelare lades på is. Devilwalk förklarade att han ville fokusera på sin hälsa.
– Att ta över för en sådan stor profil kändes speciellt och lite läskigt i början, eftersom han ändå är en så omtyckt och välkänd spelare, säger Lekr0.

Fullt stöd från laget han lämnade

Även om Publiclir-kamraterna var besvikna verkar det ändå som de hade förberett sig på att situationen skulle kunna uppstå. Och Lekr0 känner att han har deras fulla stöd om flytten.
– Vi hade pratat om sånt innan, om någon skulle lämna laget och hur det skulle bli. Ifall någon skulle gå upp sig mycket var alla med på att man stöttar den personen.

Hur känns det att de backar upp dig i ett beslut som ändå påverkar dem negativt?
– Jättebra. För jag vet ju att det hade varit segt för mig ifall det hade varit någon annan som lämnade. Processen att hitta en ny spelare och matchas ihop tar ett tag.

Nu spelar alltså Lekr0 i Ancient, tillsammans med pronax, Andreas ”znajder” Lindberg, Simon ”twist” Eliasson, Mathias ”pauf” Köhler och managern Alexander ”rdl” Redl.
– Man märker verkligen hur duktiga de är. Det känns jättebra att spela i ett sånt här lag, där man litar på alla och vet hur bra de är. Man kan också lära sig massor, för de har så mycket rutin.

”Vi har visat bra resultat”

Vinsterna har redan börjat trilla in. Lekr0 debuterade med Ancient på Pantamera CS:GO Challenge och säkrade guldmedalj efter vinster mot lag som ENCE och Orgless. I helgen vann de även kvalet till Dreamhack Masters i Malmö och kommer därmed dyka upp på den sydsvenska storturneringen.
– Jag tror vi ändå har stora chanser där. Vi har visat bra resultat mot alla möjliga lag, så jag känner att vi som spelare, och med våran inställning, kan det gå väldigt bra.

Pronax är ju en väldigt erkänd in-game ledare. Hur är det att spela med honom?
– Det märks att han har rutin och den bakgrund som han har. Han tar in det alla säger, medan innan har det känts som in-game ledare alltid gör det den själv har planerat. Pronax utnyttjar alla på ett bra sätt, så det blir en riktigt bra mix.

Fjolårets fuskanklagelser

Några Google-sökningar på Lekr0 leder snabbt fram till fuskanklagelser, huvudsakligen från en dansk turnering 2015. I just den tävlingen blev hans lag diskvalificerade, men domarna ändrade sedan beslutet. Svensken själv tar anklagelserna med ro.
– Det var en stor och mest positiv grej för mig, det blev en del hype och mitt namn syntes, ”fuskar han, eller fuskar han inte?”. Jag ser det bara som en bra sak.

Vad tycker du själv om din individuella skill, hur tycker du att du är som spelare och varför tror du Ancient valde just dig?
– Jag tror det beror mycket på att jag spelar väldigt självsäkert och inte är rädd för att ta dueller. Jag brukar oftast skjuta rätt hårt och vinna duellerna också.

Är i samtal med känd organisation

På frågan om huruvida Ancient kan vara på väg att skriva på med en organisation vill Lekr0 inte avslöja några detaljer. Han berättar dock att de jobbar hårt på den fronten och att det just nu står mellan två organisationer. Den ena säger han att ”de flesta vet om” och den andra är mindre känd.

Vad tror du om framtiden för dig och ditt lag?
– Vi kan göra bra ifrån oss på Dreamhack Malmö och sedan tror jag det bara gå uppåt. Vi vill ju komma till majorn såklart, avslutar Lekr0.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport