CS:GO

Delpan ska gräva fram nästa svenska storstjärna

av Björn Ehrnberg
delpanny

Nu har svenska semiprofessionella lag chansen att få resa till en LAN-turnering med uppbackning av stor organisation.
Tillsammans med Marcus ”Delpan” Larsson kommer Lemondogs att låta mängder med lag och esport-spelare ta nya steg i sina karriärer.
– Jag tycker att det är kul att kunna vara med på detta, dels för att kunna dela med mig av mina tidigare erfarenheter, säger stjärnan själv.

25 maj kan svenska CS:GO-lag anmäla sig till Gothenburg Games Esport Challenge. De lag som kvalificerar sig till Gothenburg Games kommer få resan till Göteborg betald och väl där vara med och spela om tusentals kronor samt en betald resa till Dreamhack Summer 2016.

Första kvalet till LAN-turneringen börjar den 31 maj för att avgöras den 20-22 november i samband med Gothenburg Games, som är ett arrangemang med ambitionen att utbilda och kunskapsförmedla näringslivet i spel och esport.
– Svensk spelbransch är vad svensk musikindustri var på 90-talet, vi är erkänt duktiga i en global mångmiljardbransch, säger Beatrice de Maré, affärsansvarig för Gothenburg Games på Svenska Mässan i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Det är en angelägenhet för svenskt näringsliv och forskning att ta del av det svenska spelundret. Därför har vi under Gothenburg Games en kunskapsdel med föreläsningar och master classes. För de som har affärsidéer och spelprototyper kommer det finnas möjlighet att träffa internationella finansiärer.

De lag som vinner i sina respektive esporter kommer att få uppbackning av LemonDogs, dessutom kommer vinnaren av CS:GO-turneringen att få Marcus ”Delpan” Larsson som coach.
– Jag tycker att det är kul att kunna vara med på detta, dels för att kunna dela med mig av mina tidigare erfarenheter, men också för att träffa morgondagens stjärnor och förhoppningsvis kunna vägleda dem med lite tips och tricks för att ta sig vidare mot toppen, säger Delpan och fortsätter:
– Att få åka på LAN-evenemang är bland det roligaste som finns och att turneringen även täcker kostnaderna för lagen är ett stort plus och gör att verkligen alla kan vara med vilket ska bli enormt kul att följa.

Gothenburg Games Esport Challenge:

Säsongen startar 31 maj 2015 och är uppdelad i sex månader med månadsfinaler där vinnarna går vidare till finalerna i Göteborg på Gothenburg Games på Svenska Mässan. Aktuella titlar: CSGO, Dota2 och FIFA.

CSGO 15 000 kr, Dota2 15 000 kr, FIFA 5 000 kr.
· Vinnarlagen får uppbackning av LemonDogs
· Vinnarlagen får spela på Dreamhack Summer 2016. LemonDogs och Gothenburg Games bekostar resa, boende och datorplatser
· Laget coachas av tidigare e-sportstjärnan Delpan

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport