CS:GO

”Det här är en helt ny nivå av uselt”

av Björn Ehrnberg

Alla börjar någon gång på botten i nya spel och sporter. Många ägnar flera timmar på att bli bättre, och alla bli bättre med träning.
Och när man nått en viss nivå kan man se tillbaka på tiden som varit och skratta åt eländet man ser i de lägre divisionerna.
”Det här är en helt ny nivå av uselt,” skriver Youtube-användaren ”Carlos Porto”, som ligger bakom klippet här ovan.

Mitt under CS:GO-matchen på kartan Dust2 bryter sig burrito, SuDDenLife, totosha_yoba, Nexus14 och framför allt ScReen fram mot bombplatsen för att försöka utöka lagets ledning.
Det står 13-9 i matchen och de behöver därmed bara tre rundor för att säkra segern. Rökgranter haglar och skotten likaså. Terroristerna som leder matchen faller som käglor mot Counter-terroristernas försvar.
Men mitt uppe i attacken går det upp ett ljus för ScReen som inser att anfallet har fallerat. Hen hoppar upp på bombplatsen och sätter sig i röken från en smoke-granat och apterar bomben.

Total mental kollaps

Vad som följer är något de flesta säkerligen upplevt, oavsett spel eller sport. En total mental kollaps eller något i den stilen får motståndarna att lämna den apterade bomben för att gå vidare till bombplats B i tron om att attacken bara var en vilseledning.

De missar att höra den tickande bomben och slutligen smäller den och låter terroristerna ta ytterligare ett steg mot segern. Eller som klippets skapare, Carlos Porto, uttrycker det:
– Även om de spelar utan ljud, så borde de vetat att det var fem personer som pressade upp för lång. De visste att det låg rök på sajten och det kunde för bövelen se på radarn! Det här är en helt ny nivå av uselt.”

Som en rak motsats till det här fiaskot kan vi nämna den här killen som vinner en runda på samma bana helt på egen hand – samtidigt som han äter flingor.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport