CS:GO

Devilwalk till Kanada: ”Kanske kommer som en gigantisk överraskning”

av Simon Engstrand
Devikwalk

Spekulationerna kring var Jonatan ”Devilwalk” Lundberg skulle hamna tog spin när han agerade inhoppare för Team Acer. Men nu avslöjar ett pressmeddelande från andra sidan Atlanden att svensken flyttar till Kanada och premiärspelar med Team Luminosity redan i helgen.
– Jag vet att det här kanske kommer som en gigantisk överraskning, men jag spelar för Team Luminosity, skriver Devilwalk på facebook

När Frej ”kHRYSTAL” Sjöström i direktsänd TV gjorde avslöjandet att personen som skulle få i uppdrag att fylla Björn ”THREAT” Pers skor i Team Acer börjar på D, så var Jonatan ”Devilwalk” Lundberg en het kandidat. Snart lirade dock svensken under en annan fana, 1337. Teorierna om att Devilwalk ändå skulle hamna i Team Acer stärktes när han under Esport SM-finalen agerade som deras inhoppare och när det under måndagen verkade som Devilwalk tillsammans med Andreas ”schneider” Lindberg och Mathias ”pauf” Köhler fått sparken från 1337

Devilwalk och Pauf tog dock snabbt till twitter och dementerade uppgifterna, men efter ett pressmeddelande från andra sidan Atlanten står det nu klart att Devilwalk inte kommer återvända till 1337.

Flyttar till Kanada

Istället vilar framtiden för den före detta Fnatic-coachen och major-vinnaren i Kanada.
– Jag vet att det här kanske kommer som en gigantisk överraskning, men jag spelar för Team Luminosity, bor i deras gaming-hus och kommer göra det den överskådliga framtiden, skriver Devilwalk på facebook.

Med Team Luminosity som destination sluter han upp med stjärnsvensken Jacob ”Pyth” Mourujärvi som flyttade över tidigare under våren, ett drag som även Andreas ”Maxaki” AnderssonRobert ”LillRobban” Jonasson och nu också Devilwalk gjort. I Luminosity kommer svensken ersätta Keith ”NAF-FLY” Markovic och redan under helgen premiärspelar laget på ESWC 2015 i Montreal.

”En viktig del”

De amerikanska lagen imponerade kraftigt under ESL ESEA Pro League då två av fyra semifinal-lag var amerikanska. Om Devilwalk och hans långa erfarenhet är den extra spark i baken som Team Luminosity behöver för att stiga i rankerna återstår att se, enligt organisationen själva så kommer han åtminstone spela en nyckelroll i utvecklingen av laget.
”Under hans tid som coach har han vunnit sin andra major, ESL One Katowice 2015, när Fnatic blev det första laget någonsin att vinna två majors. Att använda hans erfarenhet kommer vara en viktig del i utvecklingen och mognaden av vårat redan talangfyllda Luminosity-lag”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Team Luminosity

Todd ”anger” Williams

Jacob ”pyth” Mourujärvi

Peter ”ptr” Gurney

Alexader ”LeX” Deily

Jonatan ”Devilwalk” Lundberg

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport