CS:GO

Dignitas fortsätter leverera storvinster: ”Riktigt glada”

av Simon Engstrand
Dignitasrubino

Efter Team Dignitas supervinst mot Ninjas in Pyjamas besegrar de även sina danska landsmän i Astralis.
Nu är de klara för slutspel.
– Vi hade självförtroende när vi kom hit, fast än vi inte var nöjda med gruppen, sa Ruben ”RUBINO” Villarroel efter vinsten.

Counter-Strike: Global Offensive-femman Astralis, eller ”de danska kungarna” som experten Anders Blume kallade dem inför matchen, var helt klart favorittippade att gå segrande ur drabbningen mot landsmännen i Team Dignitas. Vinnarna skulle gå direkt vidare till slutspel på Dreamhack Masters i Malmö – medan ett direkt avgörande möte väntar i loser bracket mot NiP.

Jesper ”tenzki” Mikalski rivstartade matchen med en riktig ninjainsats och fortsatte ta täten för sitt lag.

Under matchens gång hyllade experterna Astralis färdigheter som terrorister på Cache, men poängterade också att deras polissida är allt mer skakig. Så när den första halvan var avslutad – och Astralis skulle byta till polissidan med ett underläge på 6-9 – började nog en del fans bli oroliga.

Men Nicolai ”device” Reedtz och hans mannar såg till att säkra följande pistolrunda. Och därefter fortsatte poängen att rulla in. Men alla som hade räknat ut Dignitas blev grovt motbevisade. Med flertalet raka rundvinster – och en gigantisk insats från Ruben ”RUBINO” Villarroel – kunde Dignitas säkra vinsten.

– Vi är riktigt glada, sa RUBINO efter storvinsten.
– Vi hade självförtroende när vi kom hit, fast än vi inte var nöjda med gruppen, eftersom vi brukar ha svårt mot NiP och Astralis. Men vi hade en bra bootcamp och helt plötsligt började vi spela bra på kartor som vi annars kan vara svaga på, sa RUBINO efter bragdsegern.

Vidare förklarade han vinsten med deras till synes nyfunna lagspel.
– Folk lirar bra individuellt och vi har fler planer som ett lag. Under bootcampen kom vi på att vi måste hitta nya sätt att vinna på när vi inte spelar bra individuellt. Så det har verkligen hjälpt oss massor.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport