CS:GO
English version

Dignitas-veteranen inför Dreamhack Stockholm: ”Vi måste kvala”

av Simon Engstrand
Jacob "Pimp"  Winneche på Dreamhack Summer 2015. Foto: Simon Engstrand
Jacob ”Pimp” Winneche på Dreamhack Summer 2015. Foto: Simon Engstrand

Team Dignitas föll på mållinjen i avgörande matchen mot FlipSid3 Tactics i offline-kvalet till ESL One Cologne.
Nyligen genomfördes förändringar i laget då svenske stjärnan Andreas ”Schneider” Lindberg rekryterades, och nästa helg får de chans att bevisa sig på Dreamhack Stockholm.
– Vi borde aldrig ha förlorat mot FlipSid3, och förhoppningsvis kommer det aldrig hända igen, säger Jacob ”Pimp” Winneche till Aftonbladet Esport.

Den danska CS:GO-femman under Team Dignitas fana har kämpat för att hålla sig kvar i toppen. Resultaten har sakta men säkert dalat och åtgärder har tagits för att motverka trenden.

”Vi behövde få in mer erfarenhet i laget”

Mot slutet av juli stod det klar att 1.6-veteranen Danny ”zonic” Sørensen hade rekryterats som coach till laget. Det hela var dock dåligt tajmat med födseln av hans barn, och därför tog det flera veckor innan zonic gick i tjänst.
— Han har inte riktigt kommit in i rollen till hundra procent. Han har kollat på en del av våra matcher, deltagit på träningar och börjat ge en del råd. Om det kommer hjälpa oss eller inte återstår att se, men just nu känns det grymt, säger Dignitas-spelaren Jacob ”Pimp” Winneche till Aftonbladet Esport.

Att spela under ledarskapet utav en coach är för Pimp en helt ny erfarenhet. Under lång tid var spelarna i laget skeptiska till att anlita en coach och tveksamma om det överhuvud taget skulle hjälpa. I slutändan var det lagets brist på erfarenhet som avgjorde.
– Vi behövde få in mer erfarenhet i laget. Våran snittålder gör oss till ett av de yngsta proffslagen i världen, och att ta in någon med mer erfarenhet än oss själva var en brännande punkt.

”Det blev aldrig riktigt bättre”

För två veckor sedan kom ett nytt besked från Team Dignitas. Nicolaj ”Nico” Jensen sparkades från laget och ersattes med svenska före detta Fnatic-stjärnan Andreas ”Schneider” Lindberg.
– Det är ju ingen hemlighet att Nico inte presterat till den standard han hade under 2012 och 2013. Vi gav honom mycket tid, men tråkigt nog för både oss och honom blev det aldrig riktigt bättre, säger Pimp och fortsätter:
– Just nu i Danmark finns inga talanger som är redo att spela på vår nivå. Vi har ett gäng individer som är hyfsade, med bra aim och så vidare, men utan erfarenheten eller spelförståelsen för att gå med i ett lag som vårt. Team Solomid och Dignitas är vad Danmark har att erbjuda just nu. Därför blickade vi mot andra länder och Schneider var någon jag snabbt trodde kunde vara bra för oss. Han är en spelare med erfarenhet, kämparglöd och med eldkraften vi behöver.

”Vi borde aldrig ha förlorat mot FlipSid3”

Till skillnad från Mousesports har Dignitas inte övervägt en längre paus för att fokusera på träning och lösa problem i laget. Istället hopper de rakt in till helgens Dreamhack London-evenemang samt Dreamhack Stockholm helgen därefter. Det sistnämnda fungerar även som offline-kval till nästa major.
– Vi föredrar helt enkelt att innan major-kvalet få träffa Schneider, prata, lära känna och spela på lan med honom. Det är viktigt så att vi inte slängs rakt in det viktiga major-kvalet med en person vi knappt känner.

Under förra offline-kvalet till ESL One Cologne föll Dignitas på mållinjen och miste sin plats till majorn. I den avgörande matchen tog de en 12-3 ledning mot FlipSid3 Tactics, men östeuroperna lyckades göra comeback och vinna.
– Det var kass tajming. Vi hade semester just innan och var inte det minste förberedda. Vi borde aldrig ha förlorat mot FlipSid3, och förhoppningsvis kommer det aldrig hända igen. Jag menar inte att vara respektlös, det är bara så jag ser på vårt lag. Vi är mycket bättre än så och nu måste vi visa det.

Nästa helg tävlar de för en plats på årets sista major i Cluj-Napoca, Rumänien. Dreamhack-evenemanget i Stockholm fungerar nämligen som offline-kval, och i gruppspelet ställs Dignitas mot Cloud9, Team Immunity och Mixcat. Där är Dignitas stora favoriter att gå vidare.
– Vi har mer än goda chanser att komma till slutspel. Det spelar egentligen ingen roll när under gruppspelet som vi möter vilka lag, vi måste kvala. Kommer vi inte 1:a eller 2:a i gruppen är vi helt enkelt inte det lag jag tror och vet vi är.

Team Dignitas:

Jacob ”Pimp” Winneche
Andreas ”Schneider” Lindberg
Markus ”Kjærbye” Kjærbye
Philip ”aizy” Aistrup
Mathias ”MSL” Lauridsen

Danny ”zonic” Sørensen (Coach)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport