CS:GO

Dokument: Här är NiP:s förste provspelare

av Simon Engstrand

 

Delpan testas just nu för NiP gaming.
Delpan testas just nu för NiP gaming.

NiP skapade under helgen stora rubriker när det stod klart att Marcus “Delpan” Larsson tagits in som testspelare, istället för Mikail “Maikelele” Bill. Vad nytillkomna fans kan ha missat är AWP-stjärnans framgångsrika karriär före Global Offensive.

Under 1.6 klassades han som en av världens vassaste AWP-skyttar och har genom åren kammat hem många prestigefyllda titlar. För 1.6 entusiaster är Marcus “Delpan” Larsson inget okänt namn.

Marcus Larssons första CS-vinst kom 2009 i ett Dreamhack-arrangerat Kode5-kval. På den tiden spelade han i laget Prostaker med bland annat Team Orbit-aktuelle Jimmy “Jumpy” Berndtsson och före detta Fnatic taktikern Andreas “Moddii” Fridh.

Larsson har även hamnat i blåsväder och vid flera tillfällen anklagats för fusk. I online-turneringen Saturday Night Live dömdes Delpan för fusk efter finalmatch mot danska Ins-Gaming. Ett klipp spreds där man med aktiverat väggfusk kollat på matchen genom Larssons synvinkel. Den då unga AWP-spelaren dementerade i en intervju till Fragbite att han skulle ha fuskat.

Dreamhack vinsten var bara början

Men Marcus är mest känd för de stora framgångarna 2011 då han med laget SK-Gaming kammade hem guldmedalj på ESWC i Paris. I laget fanns på den tiden även Christopher “Get_Right” Alesund och Patrik “f0rest” Lindberg. Tillsammans vann de yttligare tio titlar på olika evenemang världen över.

I en match mot Na’Vi under Dreamhack Summer 2011 hamnade Delpan ett en mot två läge med endast ett liv. När han med två blixtsnabba AWP-skott tog ut båda Na’Vi spelarna blev kommentatorerna helt tokiga. Klippet hjälpte cementera bilden av Delpan som en av de skickligaste AWP-spelarna någonsin.

Delpans skicklighet ifrågasätts

NiP Gaming skapade under helgen stora rubriker när de offentligjorde att Marcus “Delpan” Larsson blir ersättare och NiPs nya testspelare, istället för Mikail “Maikelele” Bill. Många ifrågasatte då ifall Delpan håller den standard som krävs för att spela i NiP.

Maikelele och Delpan spelade tillsammans under SK-Gamings fana på Dreamhack Summer 2013. I en intervju med hltv.org förklarade Maikelele att Delpan var ingrediensen de behövde för att bli ett vinnande lag.

Delpan Larsson besitter lång erfarenhet av att spela Counter-Strike, just det NiP säger sig söka. Men ifall han besitter samma form som under glansdagarna i 1.6 är svårt att säga. I måndagens Kings of Major-turnering gick han från att vara lagets viktigaste spelare i match ett till att hamna längst ner på poängbrädan i match två.

Hittills har Delpan spelat fyra officiella kartor med NiP och på tisdagskvällen får vi se hur de klarar sig mot landsmännen i Fnatic.

Om Delpan är den sista pusselbiten för att åter göra NiP till världens bästa lag återstår att se.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport