CS:GO

Domen efter skandalen: Epsilon-spelarna stängs av i ett år

av Björn Ehrnberg
epsilon

Epsilon stängs av från samtliga Valve-sponsrade evenemang i ett år. Det står klart efter att Valve granskat fallet.
– Det är ett hårt straff, men jag kan förstå det. Jag agerade som en unge och nu måste jag stå mitt straff, skriver tidigare Epsilon-spelaren, Joey ”fxy0”Schlosser i ett inlägg på Facebook.

Efter bettingskandalen som omgärdat amerikanska iBUYPOWER stod det klart att europeiska Epsilon också lagt sig i en match. Amerikanerna i iBUYPOWER stängdes av på obestämd tid, spelarna i Epsilon stängs av i ett år från alla Valve-sponsrade evenemang.

Det var när laget sparkade sin lagkapten som information om läggmatchen kom till ytan. Robin ”GMX” Stahmer avslöjade att Epsilon-spelare bett vänner lägga vad på en match mellan Epsilon och Overgaming. Betten skulle läggas på motståndarna.
”I september lade vi oss i en ESEA-match mot OverGaming för att vinna skins till oss själva och vänner till oss,” skrev den sparkade lagkaptenen i ett inlägg på Facebook.

Nu har domen kommit mot spelarna i Epsilon. I ett år kommer åtminstone fyra av spelarna inte få delta i Valve-sponsrade turneringar. Dock är det vid skrivande stund oklart om lagets störste stjärna, belgaren Adil ”ScreaM” Benrlitom, kommer stängas av.
””Jag glömde säga att ScreaM inte kände till läggmatchen. Jag vet inte om de andra berättade för honom men jag gjorde inte det. Ni kanske inte tror mig men det är sanningen. Jag vill be om ursäkt till communityn och till ScreaM som inte förtjänar allt hat han nu får,” skrev Robin ”GMX” Stahmer i en uppdatering kort efter att han avslöjat läggmatchen.

Efter att lagkaptenen författat och publicerat sitt inledande inlägg, valde Epsilon att stänga av CS:GO-laget från spel under den utredning som skulle göras.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport