CS:GO

Dreamhack: Vi kommer aldrig mer jobba med Richard Lewis

av Björn Ehrnberg
lodalewis

Under Dreamhack Winter ska journalisten och programledaren Richard Lewis tagit ett stryptag på svenske Dota2-spelaren Jonathan ”Loda” Berg.
Dispyten blev uppmärksammad i sociala medier och nu står det klart att Richard Lewis är portad från framtida Dreamhack-event.
– Vi kom snabbt fram till beslutet att inte längre jobba tillsammans med Richard Lewis, säger DH:s esportansvarig, Michael Van Driel, till PC Gamers.

Mitt under pågående turneringsspel på Dreamhack Winter ska det uppmärksammade handgemänget ha ägt rum. Efter ett antal tweets ska slutligen Dota2-proffset Jonathan ”Loda” Berg och Richard Lewis ha möts bakom scenen på Dreamhack.

Väl där ska, enligt Dreamhacks Christian ”Hellspawn” Lord, Loda agerat aggressivt gentemot Richard Lewis som ska ha svarat med ett stryptag som ledde till märken på Lodas hals.
”Vem stryper någon när de hotas?” Det är bortom mig! Det var inte som att Richard försökte putta bort Loda och av misstag träffade hans hals. Nej, Richard tog tag i Lodas hals med båda händerna och puttade honom bakåt mot marken samtidigt som stryptaget såg ut att vara väldigt hårt,” skriver Hellspawn i ett blogginlägg.

I en krönika om händelsen försvarar sig Richard Lewis med att han enbart lade sina händer på Lodas nacke och bröst för att putta iväg honom.
”Hans huvud var i mitt ansikte. Ingen försökte göra föra oss isär. När jag kände kontakten, som han själv initierade, så puttade jag bort honom instinktivt. Mina händer tog tag i det som var närmast, nedre delen på hans nacke och hans bröst, för att hålla honom på avstånd.”

Nu står det också klart att Dreamhack inte kommer anställa Richard Lewis till framtida events. I en intervju med PC Gamers slår Michael Van Driel, en av de som ansvarar för esporten på Dreamhack, att Richard Lewis inte kommer anställas till framtida evenemang.
– Vi kan inte tolerera våldsamt beteende på våra events, säger han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport