CS:GO
English version

Dreamhacks biljettsuccé i Malmö: Sålt slut på dyraste plåtarna

av Björn Ehrnberg
dreamhack
Bild från Dreamhack Winter. Foto: Dreamhack

Alla vi som på ett eller annat sätt följer esporten i Sverige har onekligen märkt hur mycket den vuxit. Och att den ständigt fortsätter att växa.
Med ett par månader kvar till eventet, så har Dreamhack Masters i Malmö redan sålt slut på många av de absolut dyraste plåtarna.
– Jag vet inte varför, men uppenbarligen söker CS:GO-fans en unik upplevelse och är inte rädda för att betala extra för att få det. Våra Skybox-biljetter kostar 15 000 kronor för att nämna ett exempel, säger Tomas Lyckedal, affärsansvarig på Dreamhack, till Aftonbladet Esport.

Dreamhack Masters i Malmö drar igång i april, men redan nu börjar det tryta i biljettkassan. Skyboxerna på Malmö Arena sålde slut på 24 timmar, och snart är de så kallade ”Early Bird”-plåtarna också slut.

16 lag kommer att delta i turneringen, samtidigt har affischnamn som Astralis och hemmafavoriterna Fnatic redan blivit inbjudna. Och om det fortsätter som det gör, kommer publiken i Malmö verkligen att få trängas på arenan.

Malmö Arena har en kapacitet på 13 000 vid sportevenemang, dock blir det en något annorlunda struktur på arenan när det vankas CS:GO.
–I och med vår esport-scen kommer vi nog kunna ha plats för 10 000, men vi diskuterar fortfarande hur vi kan eventuellt förändra layouten för att få plats med fler, säger Tomas Lyckedal, affärsansvarig på Dreamhack, till Aftonbladet Esport.

”Självklart nervösa”

Enligt Lyckedal kommer det att anlända besökare till Malmö från hela landet, men också från ett tio-tal andra nationer runt om i världen bland annat USA, Frankrike, England och Irland. Men föga förvånande kommer majoriteten av de som nu köpt en plåt från Sverige, Norge och Danmark.
– Vi var självklart nervösa inför biljettsläppet, men nu har all nervositet släppt. Skåne älskar esport och det verkar finnas ett enormt intresse för CS:GO, säger Lyckedal och fortsätter:
– Vi har sålt fler biljetter till Malmö på några dagar än vad vi sålt till flera av våra evenemang i Stockholm. Snart passerar vi biljettförsäljningen för vårt största evenemang (utanför Elmia), och det är bara efter en vecka av försäljning.

De biljetter som först tog slut var de så kallade ”Skyboxerna”, det vill säga de enskilt dyraste plåtarna på arenan. Till en kostnad av 15 000 kronor kunde besökare boka en slags VIP-loge som ligger högre upp i arenan, och dessa sålde slut på 24 timmar.

Turneringen kommer dra igång i mitten av april med slutspel mellan 16-17 april.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport