CS:GO

Drömmen besannas: Ninjas in Pyjamas vinner Dreamhack Malmö

av Simon Engstrand
nip1uhqdiojsazidasjd

Förbannelsen är bruten: Ninjas in Pyjamas vinner sin första turnering sedan vintern 2015.
Efter det gigantiska dramat mot Natus Vincere var guldet säkrat för de svenska världsstjärnorna.
– Det kan inte bli bättre, säger Adam ”Friberg” Friberg efter den stora segern.

Det sista hoppet för en svensk drömvinst på Dreamhack Masters i Malmö vilade på Ninjas in Pyjamas i finalen mot Na’vi. Detta efter att ninjorna i semifinalen hade slagit ut landsmännen GODSENT.

När det stod klart att Na’vi och NiP skulle inleda drabbningen på Dust2 var det nog många som fruktade den östeuropeiska eldkraften – och kanske främst Ladislav ”GuardiaN” Kovacs potentiella stordåd med AWP:n.

Och mycket riktigt var det otroligt hårt motstånd som väntade, men inte starkare än det svenska stålet visade det sig. Trots att hela första halvan gick i Na’vi:s fördel var det uppenbarligen ett gäng tungt målmedvetna ninjor – med Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Patrik ”f0rest” Lindberg i spetsen –  som trädde på sig polisuniformer och vände matchen till en otrolig vinst på 16-14.

Världsstjärnorna fortsatte i samma stenhårda tempo – och kammade hem den ack så viktiga pistolrundan som väntade efter kartbytet. Poäng efter poäng trillade ner i ninjornas fickor, mycket tack vare fantastiskt spel från Jacob ”pyth” Mourujärvi.

Men ju närmare sidbytet kom, desto fler rundor lyckades Na’vi ta hem och till sist visade poängbrädan 8-7 i deras favör. Länge såg det ut som att musten hade försvunnit ur de svenska stjärnorna, men då tändes nytt hopp.

Samtliga svenskar eliminerade varsin motståndare och vips var ninjorna tillbaka i matchen. Snöbollen var i rullning och momentum i gång. Och snart meddelade poängbrädan om det gigantiska glädjebeskedet: NiP har vunnit Dreamhack Masters i Malmö med 2-0 i kartor.

Hela Malmö Arena reste sig i jubel för att hylla svenskarna som för första gången vunnit en internationell turnering sedan finska Assembly, vintern 2015.
– Vi har jobbat så länge för det här. Vi hade ett riktigt tufft år i fjol, men vi tog in Björn ”THREAT” Pers och Jacob ”pyth” Mourujärvi och det känns verkligen som vi förbättras i varje match vi spelar. Vi vet att det här är vår vinst, inför hemmapubliken i Sverige. Det kan inte bli bättre, sade en lycklig Adam ”Friberg” Friberg efter vinsten

Därefter hyllade han den galna hemmapubliken i Malmö Arena.
– Ni har varit vår sjätte spelare i dag.

Nu är han och lagkamraterna cirka 800 000 kronor rikare. Förutom det har Dreamhack enligt många spelare på plats höjt ribban för hur ett esport-evenemang ska genomföras. Friberg skriver på Twitter:
”Förmodligen det bästa event vi har varit på”.

Nip vs. Na'vi

Dust2 16-14

Cobblestone 16-14

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport