CS:GO
English version

Dupreeh om egna organisationen: ”Vi har skapat CS-historia”

av Björn Ehrnberg
fightnightdupreeh

Vi alla kan historien vid det här laget. Danskarna som tidigare spelade under Team SoloMid-flagg har skapat sin egen organisation, Astralis.
Ett par månader in på äventyret berättar nu Peter ”dupreeh” Rasmussen att det fortfarande känns som det bästa draget stjärnorna kunde ha gjort.
– Det har varit en fantastisk tid, vi är väldigt glada över att vi gjorde det. Vi har skapat CS-historia, säger han till Aftonbladet Esport inför danskarnas tuffa kamp mot Fnatic i tredje upplagan av Fight Night.

Peter ”dupreeh” Rasmussen och sina lagkamrater skapade stora nyheter i slutet av 2015 när det stod klart att danskarna skulle lämna Team SoloMid. Än större splash i nyhetsflödet blev det när de utannonserade att de skulle skapa en egen organisation. Sagt och gjort. Numer spelar de danska stjärnorna under Astralis-flagg. Ett drag dupreeh själv kallar historiskt.
– Enligt min egen personliga åsikt har det inte inneburit mer press på oss. Det är vad det alltid har varit och vi är fortfarande här för att vinna – precis som vanligt, säger han till Aftonbladet Esport.

Truppen har spelat tillsammans sedan Finn ”karrigan” Ryan anslöt till laget i början av 2015. Jämte Fnatic dominerade danskarna under en längre stint i fjol, men om man frågar dupreeh har laget tappat en aning sedan dess.
– Vi har befunnit oss i en lite av en sämre period, säger han och fortsätter:
– Vi visade att vi definitivt kan slå Fnatic. Jag har sett förbättringar vilket åtminstone är positivt. Vi kommer att jaga en revansch den här gången, säger han inför tuffa drabbningen mot de svenska rivalerna i Fight Night.

”De imponerar hela jävla tiden”

Med IEM Katowice och en massiv major i USA bara runt hörnet förbereder sig lagen på en hektisk vår. Än en gång är det Fnatic som står i skottgluggen för lagen som suktar efter den åtråvärda major-pokalen. Att plocka ned de uppenbara herrarna på täppan kommer inte bli ett lätt uppdrag menar dupreeh.
– Det finns inget snack om att Fnatic är världens bästa lag och alla vill plocka ned dem från tronen men det kommer krävas oerhört mycket för de imponerar hela jävla tiden. Jag vet att det är möjligt, men jag vet inte när något lag kommer kunna stoppa dem, men jag hoppas verkligen att det blir vi som gör det.

Är de era största rivaler?
– Självklart är de det.

Vad kommer det att krävas för er att äntligen kunna plocka hem en major?
– Spela med självförtroende och inte vara rädda för att förlora. Det är vad vi jobbar med just nu. Att få till bättre kommunikation och bli bättre individuellt är nyckeln tänker jag och vi måste också fatta bättre beslut, säger dupreeh och avslutar:
– Att vinna en major är fortfarande vår dröm.

Men innan de har chansen att slåss om en major-titel ska de på torsdag återigen göra upp mot Fnatic i tredje upplagan av Fight Night, som den här gången presenteras av Betway som också tillhanda håller odds inför matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport