CS:GO
English version

Efter BarCraft – här kommer BarStrike

av Björn Ehrnberg
The first edition of BarStrike.
The first edition of BarStrike.

Svenske CS-profilen, Fredrik ”slop3” Wahlstedt kände att något saknades inför MLG Xgames i Aspen. Han ville se CS:GO tillsammans med likasinnade och gärna med en öl i handen. Nu har idén blivit verklighet med BarStrike.
– Ända sedan BarCraft dök upp som koncept för några år sedan så har jag alltid velat köra något liknande fast för Counter-Strike. Själva tanken med att faktiskt försöka skapa någonting kom imorse, säger han till Aftonbladet Esport inför söndagens första svenska BarStrike.

För några år sedan såg BarCraft dagens ljus och tog esport-världen med storm. Esportfans samlades på barer för att se proffsen göra upp och samtidigt som de kunde ta en öl tillsammans.

Nu har turen kommit till Counter-Strike att vandra in i en bar. I Johanneshov, strax utanför centrala Stockholm, kommer det första svenska BarStrike att äga rum samtidigt som MLG Xgames i Aspen går in i medaljmatcherna.
– Jag har castat en hel del CS:GO den senaste tiden och fått många förfrågningar på att sända från MLG, men på grund av sändningsrättigheter kan jag inte det. u när jag är tvungen att bara titta på matchen så tänkte jag att det skulle vara väldigt kul o göra det i en sportbar med polare o ta en öl. Framförallt nu när matchernas tider är så perfekta, säger evenemangets arrangör, Fredrik ”slop3” Wahlstedt till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Sen har CS:GO vuxit så det knakar senaste året och 2015 kommer bli minst lika galet. BarStrike är något som bidrar till att få esport att kännas som en naturlig sport i rutan och i vardagen.

Kommer det att arrangeras fler BarStrike i framtiden?
– Självklart är ideen att det ska vara återkommande events. Det första eventet är lite impulsivt, vi kör det som ett test. För framtiden hoppas jag att folk som är intresserade av att hjälpa till och arrangera BarStrike hör av sig så vi kan göra det ännu bättre i framtiden.

På O’Learys under Nya Söderstadion kommer det första svenska BarStrike att äga rum. Evenemanget kommer att starta klockan 17.00 på söndag.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport