CS:GO

Efter det svenska fiaskot: ”Jag skäms”

av Björn Ehrnberg
jw

Efter torsdagens gruppspel stod det klart att vi inte skulle få se Ninjas in Pyjamas i Globen. Hela Sveriges hopp sattes istället på kanske världens mest heta lag, Fnatic. Men när semifinalens sista granat var kastad stod det klart att det svenska fiaskot var fullbordat.
– Det här var verkligen pinsamt. Jag skäms. Vi spelade inte alls som vi gör online och vågade ingenting, säger en nedstämd Jesper ”JW” Wecksell efter matchen.

Debaclet började redan på Inferno. Som CT lyckades inte Fnatic med någonting. Försvaren läckte som såll och Kenny ”KennyS” Schrub i Titan spelade som han var i ett zen-mode. Det sista svenska hoppet förlorade mappen med 16-11.

– Vi märkte direkt på Inferno att de säkerligen sett över 100 demos på oss. De visste om alla våra drag. De visste i princip varenda steg vi tog. Vi klarade inte av att hantera det, säger JW efter matchen.

”Jag skäms”

När sedan Dust 2 rullade fram blev Fnatic fullständigt överkörda av den nya lineupen i Titan. Fransmännen imponerade på den klassiska kartan mot NiP, men mot Fnatic såg de överlägsna ut. Nästan omänskliga. Och när sista AWP-ekot ljudit hade Titan besegrat JW, Olofmeister, Pronax, Krimz och Flusha med 16-1.

– Det här var verkligen pinsamt. Jag skäms. Vi spelade inte alls som vi gör online och vågade ingenting.

Nu väntar en helfransk final. Titan ställs mot LDLC. Således får Titan chans att ta revansch på sin forna lagkamrat i NBK som vann första gruppspelsmatchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport