CS:GO
English version

Efter fjolårets stenhårda kritik: Så förändras världsmästerskapet

av Simon Engstrand

Efter fjolårets världsmästerskap gick flera profiler ut och vittnade om kaoset bakom produktionen.
Och inför årets upplaga fortsätter kritiken trilla in, men samtidigt berättar Mohamed ”Availer” Zardab om hur de ska förbättra evenemanget.
– Vi har definitivt tagit all kritik seriöst och genomför viktiga ändringar, säger han till Aftonbladet Esport.

När VM i Counter-Strike: Global Offensive arrangerades förra året av gick profiler som Scott ”SirScoots” Smith i taket. I en lång och ilsken video, som idag inte är tillgänglig, men finns sammanfattad på Reddit, förklarade han detaljrikt hur dåliga han tyckte arrangörerna E-Frag var, och kanske mest arg var han på produktionsansvariga Mohamed ”Availer” Zardab.
– Jag kommer aldrig någonsin att jobba med Availer igen, sa SirScoots, enligt Reddit-tråden.

På måndagen offentliggjorde E-Frag årets upplaga av landskampen. Men i samband med publicerandet gick NiP-spelaren Jacob ”pyth” Mourujärvi ut på Twitter och avslöjade att prispengarna från E-Frag:s två senaste världsmästerskap ännu inte betalats ut.

När Aftonbladet Esport kontaktar Availar säger han att Sveriges manager blivit kontaktad och att situationen håller på att redas ut.
– Han blev informerad för 3-4 dagar sedan och pengarna borde komma in den här veckan. Efter Tweten har vi personligen kontakt Pyth och förklarat detta, säger Availer.

Ni fick ju väldigt hård kritik i fjol, hur jobbar ni för att årets event ska bli bättre?
– Vi har definitivt tagit all kritik seriöst och genomför viktiga ändringar som att förbereda produktionen två dagar före evenemanget – så vi kan testa systemen ordentligt. Vi har sett till att boka en arena med bättre infrastruktur så vi kan ha bättre DDOS-skydd, vi fixar bättre mat och bättre situation för våra kommentatorer så att vi överlag kan höja kvalitén på ett sätt som vi inte gjorde förra året.

Availer säger också att vissa påståenden från SirScoots inte stämmer och att han snart kommer besvara dem i en videoblogg.

Aftonbladet Esport fick tag på managern för Sverige, Viktor Kandre. Han bekräftar att E-Frag kontaktat honom om utbetalningen.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport