CS:GO

Efter framgångarna – svenska uppstickarna skriver på för känd organisation

av Simon Engstrand
CringeGods på europeiska minorn. Foto: Hltv.org
CringeGods på europeiska minorn. Foto: Hltv.org

Svenska uppstickarna CringeGods imponerade på europeiska minor-turneringen och har nu värvats till en känd organisation.
Efter ändringar i uppställningen har de nämligen kritat på för Epsilon.
”Tillsammans hoppas vi det kan ta oss till nästa nivå så att vi kan bli ett framtida topplag” säger managern Christian ”chrille” Lindberg i ett uttalande.

Precis som flera svenskar före dem, bland annat världsstjärnorna Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”flusha” Rönnquist, kommer nu nya svenska ansikten att representera organisationen Epsilon. På söndagen offentliggjorde man nämligen att svenska Counter-Strike: Global Offensive-femman CringeGods värvats.

Laget skapade rubriker tidigare under året när de skrällde mot HellRaisers och därmed kvalade in till den europeiska minor-turneringen, där en plats till major-kvalet stod på spel.

Väl där föll William ”draken” Sundin, Andreas ”mOkEn” KarlssonFredrik ”REZ” SternerJesse ”zehN” Linjala och Christian ”rezex” Bjerregaard på mållinjen, med bara några få rundor från att ta sig in till MLG Columbus-kvalet.

Strax därefter valde svenska trion att gå skilda vägar med rezex och zehN. I stället plockade man in landsmännen Fredrik ”freddieb” Buö och Joakim ”disco doplan” Gidetun. Förändringarna verkade ha varit planerade sedan en tid tillbaka.
Därmed blev femman helsvensk. Och från och med nu kommer de alltså spela under Epsilon-fanan.
”Vi är väldigt glada att gå med i Epsilon. Det känns som den perfekta plattformen för ett talangfullt lag som vårt. Tillsammans hoppas vi det kan ta oss till nästa nivå så att vi kan bli ett framtida topplag” säger managern Christian ”chrille” Lindberg i ett uttalande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport