CS:GO
English version

Efter dåliga resultaten i Nordamerika – svensken återvänder hem

av Simon Engstrand
Zende, Maxaki, Skytten och Pythpå NLAN. Foto: Fragbite
Zende, Maxaki, Skytten och Pyth på NLAN. Foto: Fragbite

Svenska duon Andreas ”Maxaki” Andersson och Robert ”LillRobban” Jonasson reste till andra sidan Atlanten för att tävla med Ace Gaming.
Där skulle de avvänja amerikanarna från den ”klassiska PUG-metan” och få dem att spela mer europeiskt, men efter de låga resultaten väljer duon nu att återvända hem.
”Laget splittrades och gick skilda vägar med organisationen”, skriver Ace Gaming i ett pressmeddelande.

Först lämnade Jacob ”Pyth” Mourujärvi land och rike för att tävla på andra sidan Atlanten med Luminosity Gaming. Snart följde svenska duon Andreas ”Maxaki” Andersson samt managern Robert ”LillRobbaN” Jonasson samma spår och tog plats i Kanadensiska Ace Gaming. Målet var bland annat att avvänja amerikanarna från den ”klassiska PUG-metan” och få dem att spela mer europeiskt. Svenskflytten verkar dock inte fått några större resultat, då laget nu väljer att splittras och gå skilda vägar med organisationen.
”Trots att den första säsongen av ESL ESEA Pro Leage och CEVO inte gick som väntat, gav laget aldrig upp och kämpade in i det sista. De stod för en stark insats i det kanadensiska ESWC-kvalet, men förlorade den avgörande matchen. Spelarna och management tog då ett steg tillbaka för att ta beslut om den kommande säsongen. Trots att det inte finns något agg mellan personerna, har laget nu valt att splittras och gått skilda vägar med organisationen”, skriver Ace Gaming i ett pressmeddelande.

Managern LillRobban skriver på twitter att han kommer återvända till Sverige och i samtal med Aftonbladet Esport bekräftar Maxaki att även han kommer flytta tillbaka hem.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport